Foro Elisabeth Van Lent

Taartenbakkerij BAKED ruilt Berchem in voor Retie

BERCHEM, RETIE - De populaire taartenbakkerij BAKED in Berchem schrijft vanaf deze zomer een nieuw verhaal. Dat laten de zussen Stefanie en Karolien Van Baelen weten. De bakkerij verhuist in juni naar Retie. Klanten zullen vanaf dan enkel nog kunnen aankloppen voor een dessertbuffet. Niet meer voor één taart.

BAKED is het geesteskind van Karolien Van Baelen (34) en werd in 2013 boven de doopvont gehouden. In eerste instantie was BAKED een taartenbar. Maar al snel liepen ook de aanvragen voor dessertbuffetten vlotjes binnen, net als aanvragen van koffiebars die het gebak van Karolien in hun zaak wilden aanbieden. BAKED begon uit zijn voegen te barsten en in 2016 stapte zus Stefanie (36) mee in het verhaal. De taartenbar sloot de deuren. Sindsdien kunnen klanten bij BAKED in Berchem terecht voor bestellingen vanaf één taart tot een volledig dessertbuffet.

Succesverhaal

Op bijna tien jaar tijd werd BAKED een begrip in Antwerpen en daarbuiten. De taarten van de zussen vliegen vlotjes de deur uit voor trouwfeesten, babyborrels of verjaardagsfeesten, met als favoriet worteltaart met roomkaasglazuur of naked wedding cakes. “Van april tot oktober, wanneer het trouwseizoen volop loopt, doen we soms zeven trouwfeesten op een zaterdag”, vertelt Stefanie.

 

BAKED trekt voluit kaart van dessertbuffetten. Foto Michelle Janssens

En dat werd wat veel om bol te werken. “Door corona is bij mij het besef gekomen dat ik daardoor heel wat mis. Want in die periode hebben we geen enkel weekend vrij”, zegt Stefanie. “Daarom heb ik beslist om met BAKED te stoppen.” Haar zus Karolien zal BAKED alleen verderzetten. “Zij woont ondertussen in Retie. Om het haalbaar te houden, zal de BAKED bakkerij daarom vanaf juni naar Retie verhuizen.”

Dessertbuffetten

BAKED zal het vanaf dan ook wat kleinschaliger aanpakken. En die keuze houdt een belangrijke verandering in. “Een bestelling plaatsen voor maar één taart, dat zal niet meer gaan”, legt Stefanie uit. “Karolien zal enkel nog dessertbuffetten verzorgen. Die buffetten worden geleverd, dus veel zullen de meeste klanten voor de rest niet merken van de verhuis. Ook aan koffiebars blijft BAKED gewoon leveren.”

Op 26 maart zal BAKED nog voor een laatste keer haar grote online dessertenbuffet organiseren. “Dan kunnen klanten een online dessertenbordje vol scheppen en per uitzondering per portie bestellen. Dat idee was altijd een groot succes. We zullen dat nog een laatste keer doen.”

En Stefanie? “Na al die jaren hard werken ga ik eerst genieten van een zomerperiode met een lege agenda”, glimlacht ze. “Nadien ga ik op zoek naar een nieuwe job.”