Tom Hendrickx, Sophie Roozen en Cédric Van den bossche. Foto Filip Spoelders

Eat Mrkt brengt ontbijt en lunch naar hotel en congrescentrum Ter Elst

EDEGEM - Tijdens corona schakelde het Edegemse hotel en congrescentrum Ter Elst erg snel om nieuwe diensten voor de gasten aan te bieden. Met Eat Mrkt, een concept uitgewerkt door Cédric Van den bossche, beschikt het hotel sinds deze week over een gezellige ruimte om een koffie te drinken, te ontbijten of een lunch mee te nemen.

De zaakvoerders van Ter Elst hebben tijdens de verschillende lockdowns niet stil gezeten. Het aanbod om te overnachten of om evenementen en vergaderingen te houden werd alleen maar uitgebreid met in de eerste plaats de opname- en streamingstudio’s van Blue Moon. Nadien volgde het restaurant Yac Thai.

Gastvrijheid

“Met de komst van Eat Mrkt breiden we onze gastvrijheid uit in de breedste zin van het woord. Van particulieren die hun elektrische wagen komt opladen en ondertussen een koffie willen drinken tot een bedrijf dat een evenement voor duizend personen wil organiseren, we hebben steeds een aanbod op maat”, zegt Tom Hendrickx, general manager van Ter Elst.

Met achttien laadpalen heeft Ter Elst reeds het grootste Tesla-laadpunt van België. Tegen de zomer komen er nog eens twintig universele laadpunten bij. Ook Tesla heeft nog plannen om zijn aanbod bij Ter Elst uit te breiden.

Manager Tom Hendrickx van Ter Elst. Foto Jan Van der Perre

Benzinestation 3.0

“Dankzij Eat Mrkt komen de bezoekers eigenlijk in een benzinestation 3.0 terecht. Het aantal elektrische wagens gaat alleen maar toenemen. De gebruikers kunnen bij ons naar een net sanitair terwijl ze een koffie of een ontbijt nemen. Ook rustig en aangenaam werken is mogelijk.”

Het was Cédric Van den bossche die het concept uitwerkte. Hij was twaalf jaar chef in Keerbergen om nadien gedurende zes jaar mee discotheek Versuz in Hasselt te runnen. De uitbraak van corona deed hem zijn koksmuts weer opzetten.

“Ik begon met SuperMealZ om verse gerechten aan te bieden in een 24/7-shop. Ik ken Steve Engels, medezaakvoerder van Ter Elst, en die was geïnteresseerd. Vorig jaar in april stelde ik mijn concept van Eat Mrkt voor”, doet Cédric het verhaal.

Lokaal en ambacht

Sinds maandag kunnen onder andere de hotelgasten van Ter Elst er aanschuiven voor een vers en uitgebreid ontbijt. Maar uiteraard is iedereen er welkom. “Naast het ontbijt bieden we lunchbereidingen en een goede kop koffie aan. In de shop is ook ruimte om authentieke producten zoals wijn, pasta, pindakaas, chips, brood en fruitsap te kopen.

Alle producten zijn zorgvuldig uitgekozen en hebben een apart verhaal. Lokaal en ambacht zijn zeer belangrijk bij onze verse bereidingen. Voor het brood werken we samen met Bakkerij Dellafaille uit Antwerpen en ons vlees komt van de Butcher’s Store van De Laet & Van Haver.”

Cédric wil zijn concept trouwens verder verspreiden over Vlaanderen. “Binnen stappen bij Eat Mrkt is een moment van onthaasten beleven. Daarom wil ik het concept verder uitbreiden. Onze eerste locatie hier in Edegem is erg uniek. Met de andere partners op de site vullen we elkaar perfect aan.”

Eat Mrkt in Edegem aan Hotel Ter Elst is op weekdagen geopend van 7 tot 18 uur, op zaterdag van 7 tot 15 uur en op zondag van 8 tot 15 uur.