Lanckriet Olivier bouw

Olivier Lanckriet helpt de lat hoog leggen in de bouwwereld

BRUGGE - De Brugse ondernemer Olivier Lanckriet (Vela Co-Pilot) laat opnieuw van zich spreken met een nieuw en stichtend initiatief dat de bouwsector ten goede moet komen. Samen met bouwgroep De Coninck stapt Lanckriet in een partnership wat leidt naar de oprichting van een nieuw platformbedrijf (DC Green) voor duurzame bouwpromotie.

Vela Co-Pilot bereikte een overeenkomst met Franky De Coninck en Karin Vander Elst, alsook met hun zoon Stijn, over de oprichting van DC Green. Stijn zal als CEO het dagelijkse management op zich Vela zal optreden als ‘co-pilot’. Met de oprichting van DC Green is de groep voorbereid om de sterke vraag naar vergroening in de markt van de bouwpromotie voor duurzame woningen en appartementen als leidinggevende expert te helpen invullen.
De Coninck werd in 1967 opgericht als zelfstandig schrijnwerk- en metsersbedrijf en groeide, na een splitsing tussen het containerbedrijf en het bouwbedrijf in 2013, uit tot Algemeen Aannemingsbedrijf De Coninck waar op vandaag een honderdtal mensen tewerkgesteld zijn.

Bewezen meerwaarde

Franky De Coninck heeft naast zijn jarenlange ervaring in de bouwsector een uitgesproken passie voor en een doorgedreven kennis van duurzame
bouwtechnieken. “Na de groei van de laatste jaren waren we klaar voor een volgende grote stap”, aldus Franky en Karin De Coninck. “We waren op zoek naar een strategische partner voor de verdere ontwikkeling van onze eigen bouwpromotieactiviteit. Dit hebben we gevonden in het team van Vela Co-Pilot. Vanaf dag 1 was het duidelijk wat voor meerwaarde zij voor ons konden betekenen. Met respect voor hetgeen werd
opgebouwd en de waarden die we in ons hecht team hebben, zal Vela Co-Pilot ons helpen een sprong vooruit te maken in duurzame vastgoedpromotie. Het is tevens een mooie kans die we bieden aan onze zoon Stijn. Na een succesvolle opleiding vastgoedmakelaar en een jeugd die zich op de werf afspeelde, steunen we hem graag in deze nieuwe uitdaging.”

Focus op duurzaamheid

Duurzaam bouwen is op de langere termijn beter voor de omgeving en rendabeler voor de eigenaar. Dat is de overtuiging van Olivier Lanckriet en zijn stafmedewerker Tom Vandenbussche. “De markt is toe aan een grote slag richting echte vergroening”, zeggen ze. “Hierin een pioniersrol opnemen, is iets wat we bij VELA graag ondersteunen. Franky en Stijn zullen de piloten zijn van de schitterende journey, wij de co-piloot.”
Concreet schiet DC Green uit de startblokken met het project Fineana in Herent waar 13 duurzame appartementen en 2 handelsruimtes worden gebouwd. De verkoop en bouwwerken zijn reeds gestart. Tevens staat in het centrum van Brussel een state-of-the art
nieuwbouwproject in de steigers van 8 appartementen/woningen, een absolute parel in de maak.
Met de investering in DC Green geeft Vela een concrete invulling aan één van haar focus thema’s. Naast Top Immo en recentelijk In-Tec Group is DC Green de derde investering op rij die circulair wonen en werken helpt implementeren. Daarnaast ondersteunt Vela Co-Pilot reeds
meer dan 1.500 zelfstandigen in de elektro, IT, keuken- en sanitairmarkt onder de merken Exellent, Expert en Selexion, Brio en Compudeals.