Foto RR

Gemeente Boom zoekt uitbaters voor twee zomerbars

BOOM - Na de gesmaakte introductie van een pop-upbar in de Tuin van de Dekenij vorige zomer gaat het lokaal bestuur opnieuw op zoek naar kandidaat-uitbaters. Ook de concessie voor een zomerbar aan het vroegere Melkhuisje in het gemeentelijk park van Boom staat weer open.

De voorbije twee jaar baatten de vzw’s Ubuntu en Kaaimannen in het park Bar Hasart uit. Vorig jaar kwam er in het centrum, in de tuin van de dekenij, Boombar bij. “De twee zomerbars zorgden voor heel wat beleving in het park en het centrum”, glundert schepen van Feestelijkheden Inge De Ridder (N-VA). “Daarom gaan we graag opnieuw op zoek naar kandidaten.”

De concessie loopt over een periode van een jaar, die mogelijk te verlengen is met drie jaar. De startdatum van de concessies wordt vooraf besproken.

Beoordeling

“Het Melkhuisje, waarbij we opnieuw de shelter als overkapping van het terras aanbieden, dient ten laatste open te gaan op 1 juni. Een termijn van het aantal maanden is hier niet bepaald. De bar in de tuin van de dekenij kan maximaal vier maanden geopend zijn. We vragen aan de uitbaters ook om een minimum aantal activiteiten te organiseren. Bij de beoordeling bekijken we het totaalconcept met onder meer een kwalitatief aanbod, de aankleding, personeelsinzet en originaliteit”, verduidelijkt de schepen.

Meer info

Voor meer informatie of een plaatsbezoek kunnen de kandidaten contact opnemen met de Dienst Beleving via beleefboom@boom.be. Inschrijven kan vanaf donderdag 10 maart via een online systeem. Alle info hiervoor vindt u vanaf dan op de website van de gemeente Boom.