Bruno en Aristote van DNA. Bruno en Aristote van DNA. Foto Joris Herregods

Antwerpse vrienden openen kledingwinkel DNA in Kipdorp

ANTWEPREN - Een groep Antwerpse vrienden opende vorige week een kledingwinkel in Kipdorp. DNA is het resultaat van jaren collectief brainstormen. In eerste instantie richten de mannen zich op de verkoop van kleding en schoenen. Maar op termijn willen ze van DNA ook een ontmoetingsplaats maken.

Bruno (28) is een van de creatieve breinen. Het idee om samen iets te beginnen, zit naar eigen zeggen al een aantal jaar in de pijplijn. Uiteindelijk mondde dat uit in een kleding- en schoenenwinkel.

“We hebben twee kernwaarden: service en garments. We verkopen kleding van bekende rappers zoals Freddie Konings en K1D maar het gaat verder. Zo bieden we mensen diensten op maat aan. Iedereen kan hier zijn of haar versleten schoenen binnenbrengen en die onder handen laten nemen door een van onze medewerkers.”

“Na een behandeling zullen de schoenen er als nieuw uitzien. Klanten krijgen bovendien de kans om hun kleding hier op maat te laten bewerken. Ten slotte kunnen mensen hier ook een schoen naar keuze laten ontwerpen”, zegt Bruno.

 

In de werkplaats kunnen klanten hun schoenen laten herstellen of kleding op maat laten maken. Foto Joris Herregods

Niet vanzelfsprekend

Alles lijkt erg vanzelfsprekend te zijn bij de vriendengroep, maar dat was het allerminst. “We hebben namelijk verschillende ideeën gehad: van horeca over theater tot cinema. Het had van alles kunnen zijn”, zegt medeoprichter Aristote (33). Uiteindelijk is het een winkel geworden, maar het gaat om veel meer dan kleding en schoenen alleen. De vrienden proberen hun gedeelde interesses tot uiting te brengen.

“Iedereen is gepassioneerd door muziek en dan vooral hiphop”, zegt Bruno. “Maar dat genre is net als wij een mengeling van verschillende genres en invloeden. Op termijn willen we van DNA ook een plaats maken waar artiesten hun nieuwe muziek kunnen voorstellen en creatievelingen pop-ups kunnen houden.”

De eerste week was alvast een groot succes. Afgelopen vrijdag organiseerde het vijftal een openingsevenement voor zo’n 150 nieuwsgierigen. “Na het feest is er duidelijk heel wat mond-tot-mond reclame gemaakt”, zegt Bruno. De vrienden gaan er de komende weken naar eigen zeggen alles aan doen om de hype levend te houden.

Perfecte locatie

Volgens de eigenaars speelt de locatie daar een belangrijk rol in. “We streken hier neer omdat we de eigenaar van het pand kennen, maar dat is ook deels ons geluk. De meeste streetwear winkels zijn te vinden in de buurt rond de Kammenstraat, maar we zijn blij dat wij daar wat buiten liggen.”