johan 2

Chef van gekend restaurant veel te vroeg overleden

Johan Koeken, chef van de familiezaak 't Klein Genoegen (thans Gastrobar 't Genoegen), is zopas op 63-jarige leeftijd overleden. De verslagenheid is groot bij het hele gezin, dat ook in het restaurant actief is.

‘t Kleine Genoegen is sinds 1984 een vaste waarde in hartje Hasselt. Het restaurant was gekend voor de uitstekende Franse keuken, tot enkele jaren geleden werd beslist om het concept te veranderen en over te schakelen naar culinaire tapas. De naam werd veranderd in Gastrobar ’t Genoegen en kon nog steeds rekenen op een ruim en trouw cliënteel.

Dat was in de eerste plaats de verdienste van de familie Koeken, die allemaal samen de exploitatie van de zaak voor hun rekening hebben genomen. Vader Johan stond in de keuken met zijn zonen Stijn en Jan, terwijl moeder Nicole samen met dochter Eva zorgde voor de bediening. Een succesformule.

De familie wordt nu echter hard getroffen door het overlijden van Johan. Volgens De Smaak van de Horeca werd hij een week geleden opgenomen in het ziekenhuis en is hij nu op korte tijd aan de ziekte overleden. Hij staat gekend als een echte vakman, met passie voor het beroep. Een familieman ook, die steeds de motor van het familiebedrijf is geweest. Naar klanten toe was hij immer joviaal en warmhartig.

We wensen de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.