Starters gezocht voor nieuwe pop-upwinkel op de Botermarkt in Puurs

PUURS-SINT-AMANDS - De gemeente Puurs-Sint-Amands is op zoek naar een ondernemer om een pop-upwinkel te openen op de Botermarkt in het kernwinkelgebied van Puurs-centrum. Geïnteresseerden kunnen een aanvraag indienen tot eind april.

In 2021 kon Puurs-Sint-Amands het pand van de voormalige bakkerij Roelandts aankopen. “Nu willen we startende ondernemers die nog geen fysieke zaak hebben, onderdak geven. Zo kunnen ze proeven van het ondernemerschap en zijn ze de spreekwoordelijke kers op de taart. De hoop is dat ze zich later definitief vestigen in het kernwinkelgebied van Puurs-centrum”, zegt Hilde Van der Poorten, schepen van lokale economie.

 

Schepen Hilde van der Poorten. Foto Joris Herregods

Aanvraag indienen

Iedereen met een ondernemersdroom kan een aanvraag indienen om het pand in te palmen voor minstens drie en maximaal twaalf maanden. Een jury bepaalt of het concept geschikt is. Voor de huurprijs van 250 euro per maand kan de starter zijn of haar concept uitproberen in een modern vernieuwd pand op een commercieel interessante locatie. Het hele reglement vindt u op de website van Puurs-Sint-Amands. Een aanvraag indienen kan nog tot 30 april 2022.