kiek2

Kiek Uniek verkoopt tweedehandskleding voor vrouwen

MECHELEN - In de Désiré Boucherystraat in het centrum van Mechelen is zopas Kiek Uniek geopend. Je kan er terecht voor tweedehandskleding voor vrouwen. Alle kleding in de winkel is afkomstig van mensen die de stukken een tweede leven willen schenken. “En door hier te kopen, steun je ook het goede doel”, zegt de uitbaatster.

Om persoonlijke redenen wil de uitbaatster van Kiek Uniek liever niet met haar naam en foto in de krant, maar enthousiast over de opening van haar zaak is ze wel. “Dit is al een tijdje mijn droom”, zegt ze. “Toen ik las dat kledingstukken gemiddeld maar drie keer worden gedragen, zette me dat aan het denken. Ik ontdekte dat ik het nog slechter deed en sommige stukken maar één keer droeg. Zo ontstond het idee voor een tweedehandswinkel en al snel kreeg ik heel wat positieve reacties uit mijn omgeving.”

Om aan de kledingstukken te geraken, rekent de zaakvoerster onder meer op haar netwerk. “Ik richt me hoofdzakelijk op de kwalitatieve stukken die anders in een kledingcontainer zouden eindigen”, klinkt het. “Ik hoorde wat rond en al snel kreeg ik heel wat giften binnen. Intussen hangen er 1.000 stuks in de winkel en heb ik een flinke voorraad. Op die manier krijgen de stukken die iemand anders niet meer draagt, toch een mooi tweede leven.”

In de winkel zijn de kleren gesorteerd op maat. Dat blijkt vrij uniek te zijn in de wereld van de tweedehandswinkels. “Ik bezocht de voorbije maanden verschillende zaken in België en Nederland om ideeën op te doen, maar in slechts één winkel hingen de kleren op maat. Dat was een verademing. Het zorgt ervoor dat het tweedehandsshoppen veel sneller gaat, want de klanten weten meteen waar ze moeten zoeken.”

De winkel richt zich volgens de zaakvoerster op vrouwen van alle leeftijden en met alle maten. “En we hebben ook op het vlak van prijs een heel divers aanbod. We hebben goedkopere stuks van enkele euro’s, maar ook kleding van bekende modeontwerpers. Die kosten enkele tientallen euro. Op die manier wil ik ervoor zorgen dat iedereen iets kan vinden wat ze leuk vindt. Bovendien steun je ook het goede doel, want per ingezamelde kilo kleding schenk ik twee euro weg.”

Kiek Uniek is gevestigd in de Désiré Boucherystraat, net achter het Huis van de Mechelaar. De winkel is van dinsdag tot en met donderdag geopend van 10 tot 17u. Op zaterdag is de winkel open van 9 tot 18u en op koopzondagen van 13 tot 18u.

www.instagram.com/kiek.uniek.tweedehands