Cantata verkoopt honderden koffie- en theevariëteiten

TURNHOUT - Cantata opende zaterdag een vestiging in het nieuwe stadsdeel Turnova, nabij de Grote Markt in Turnhout. Het is al de zevende vestiging van deze Belgische koffie- en theeverdeler.

Thomas Dijkmans is de winkelmanager in Turnhout, maar op de openingsdag staat operation manager Charlotte Willems hem bij in de gloednieuwe, mooi ingerichte winkel. “Turnova is een mooi project en daar past onze winkel perfect bij”, zegt Charlotte.

Cantata opende in 2017 een eerste winkel in Wijnegem en is in de Antwerpse regio al erg bekend, maar in de Kempen nog een nobele onbekende. “We zijn een Belgisch bedrijf. Onze koffiebranderij staat in Kruibeke. Het is een industriële branderij, maar voor de koffiekenners vertel ik er graag bij dat we wel koffie ‘slow roast’ branden, op lagere temperatuur, zodat we egaal gebrande koffiebonen bekomen.”

Voor wie nog geen kenner is, staan Thomas en zijn collega’s paraat in de winkel. Ze zoeken voor elke klant uit welke koffie of thee haar of hem het best past. Dat is een hele opgave, want het assortiment van Cantata is overweldigend. “102 verschillende koffies, 214 theevariëteiten en dan nog een groot assortiment koffiecapsules die geschikt zijn voor de Dolce Gusto of de Nespresso”, legt Charlotte uit. De klant kan alle producten ruiken. Geregeld worden ook proefmomenten georganiseerd.

Bijna de helft van de koffiesoorten zijn gearomatiseerde koffies. “Toen we in Wijnegem begonnen, werden die bijna niet verkocht. Nu maken zij al 24% van onze koffie-omzet uit. Van koffie met chocoladesmaak tot koffie met mangosmaak, ze worden heel populair. Voor ons is dit nog redelijk nieuw, in Oost-Europa zijn de gearomatiseerde koffies al erg goed ingeburgerd. En als je ze hier in België vindt, komen ze ongetwijfeld uit onze koffiebranderij.”