charcuterie Foto Bart Roggeman

Jochem uit Waarloos bezorgt ambachtelijke charcuterie aan huis

KONTICH - Door de sluiting van de Alvo-winkels in Rumst, Niel en Boom, die worden omgebouwd tot Jumbo-supermarkt, moeten heel wat mensen ook voor hun vleeswaren op zoek naar een alternatief. Jochem Van Dessel (24), die Waarloos (Kontich) sinds vorig jaar verblijdt met ambachtelijk gemaakte charcuterie, wil daaraan tegemoet komen met een thuisleverdienst.

Jochem Van Dessel startte eind 2020 zijn traiteurszaak en cateringservice Jovade op. Met zijn passie voor vlees en doordat er in Waarloos geen slager meer is, ging hij zich naast een aanbod aan bereide gerechten ook toeleggen op zelfgemaakte charcuterie. Het bleek een schot in de roos: Waarloos (en omstreken) smult ervan. Aanvankelijk alleen begonnen als afhaalservice, kwam er al gauw een toog te staan en werd het assortiment gaandeweg uitgebreid.

Thuisleverdienst

De jonge traiteur heeft nu nog een stap verder gezet. Sinds kort is hij ook gestart met een thuisleverdienst van charcuterie en bereide gerechten, mede ingegeven door de sluiting van de drie Alvo-buurtwinkels in omliggende gemeenten. De kans bestaat immers dat met de ombouw van Alvo naar Jumbo de slagerij die in elke winkel gevestigd was, zal verdwijnen. Jumbo biedt in zijn vestigingen veelal een eigen, voorverpakt assortiment aan charcuterie aan.

“Uit de reacties op de Facebook-groepen van de gemeenten bleek dat heel wat mensen met de bus naar Alvo gingen om hun inkopen te doen”, vertelt Jochem. “Ze zijn nu op zoek naar een alternatief dat in de smaak valt, waarbij ze ook weer de route moeten uitstippelen hoe er te geraken en ze mogelijk nog langer onderweg zijn. Niet iedereen ook is fan van voorverpakte vleeswaren”, vertelt Jochem.

Eigen makelij

“Met onze versbereide, zelfgemaakte charcuterie en een levertoer willen we daar een antwoord op bieden. De meeste vleeswaren in onze toog zijn van eigen makelij zoals filet de saxe, ringworst, strasbourg, rosbief en een aantal bijzondere fijne vleeswaren zoals ‘Portugese heup’ of het nieuwe ‘pecarolus’, traag gegaard varkensvlees met een peperkorst met Gouden Carolus dat een volledig eigen creatie is. Evenals een aantal salades zoals tonijnsalade, vleessalade, kipcurry en preparé. Dat assortiment gaan we nu nog voort uitbreiden”, zegt Jochem.

“We leveren in een ruime straal rond Waarloos, van Lier tot Mechelen en tot Berchem. Voor die leveringen hebben we iemand extra in dienst genomen.”