DNP0T049 Foto Jan Van der Perre

Creatieve ondernemer gezocht voor cinema Maxim op het Kiel

ANTWERPEN - De familie Piessens zet cinema Maxim te koop en is op zoek naar een ondernemer die het pand een nieuwe toekomst wil geven.

In totaal runden drie generaties een garage in de oude bioscoop, zonder aan het interieur te raken. “Hoewel velen het me hebben aangeraden, heb ik nooit aan afbreken gedacht”, zegt Robert Piessens, die vast gelooft dat de Maxim nog een nieuw leven voor de boeg heeft.

Filmparadijs

De keurige gevel in de Wittestraat 93 verraadt nauwelijks dat erachter een waar filmparadijs schuilgaat. Alleen de brede toegangspoort geeft een aanwijzing. Wellicht was die ooit versierd met lichten en uithangborden.Vanaf 1937 deed de zaal dienst als garage.

Nieuwe bestemming

De verkoop van het pand gebeurt via vastgoed Heylen, die voor de benedenzaal en twee bovenliggende appartementen 645.000 euro als richtprijs hanteert. “Er zijn al jongeren komen kijken om er samen iets te beginnen. Ook uit Nederland meldden zich kunstliefhebbers. Je moet natuurlijk wel de handen uit de mouwen steken. Mocht ik jonger zijn geweest, dan had ik het zelf gedaan”, vertelt Robert. Meer informatie over het pand is beschikbaar op de website van vastgoed Heylen.