Team

Pharmatwork ontwikkelt slimme EHBO-koffer aangepast aan elke werkplek

GENT - Pharmatwork, een Gentse startup, ontwikkelde met ModulAid een totaal vernieuwende en geautomatiseerde methode voor het beheren van alle EHBO-verbanddozen in het bedrijfsleven.

Pharmatwork wordt geleid door Liesbeth Dejonge en is een dochteronderneming van Pharmacar. Pharmacar werd in 1993 opgericht door apotheker Axel Dejonghe en is momenteel de Belgische marktleider in eerstehulpkits voor auto’s. Na bijna 20 jaar van voortdurende groei is het productgamma geëvolueerd en uitgebreid. Vandaag biedt het bedrijf als groothandelaar een brede waaier aan medische hulpmiddelen en eerstehulpmateriaal.

In bedrijven, steden & gemeenten, scholen of organisaties kunnen soms heel veel verbanddozen in omloop zijn, op verschillende locaties. Om het beheer van alle EHBO-materiaal te organiseren, te vereenvoudigen en deze bedrijven te ontzorgen, werd ModulAid ontwikkeld.

 

Slimme verbandkoffer

“ModulAid is wat we zelf graag een ‘slimme verbandkoffer’ noemen”, vertelt zaakvoerster Liesbeth Dejonghe. “De voorverpakte behandelingsmodules zorgen ervoor dat je onmiddellijk de juiste producten per behandeling (snijwonden, brandwonden, kneuzingen,…) bij de hand hebt. Ordentelijk en hygiënisch wordt elke koffer op maat van de plaats (werkplaats, kantoor, keuken,…) samengesteld. Er zit ook telkens een stappenplan bij in maar liefst 10 talen.”

“Daarnaast is er ook een gebruiksvriendelijk ‘online beheerplatform’ met een compleet overzicht van alle dozen. Bij elk voorval kan je de doos scannen voor registratie van het ongeval. Bijbestellingen worden per post bezorgd op de juiste locatie. Van producten die gaan vervallen word je ook automatisch via mail op de hoogte gebracht.”

Inhoud aangepast aan werkplek

De inhoud van elke koffer kan verschillen per type bedrijf en per locatie binnen eenzelfde bedrijf. De inhoud wordt bepaald op basis van de risico’s verbonden aan de specifieke locatie van de koffer. Het spreekt voor zich dat de inhoud van de verbandkoffer in de werkplaats anders zal zijn dan op kantoor.

Peter Rijckaert, Salesmanager van ModulAid: “ModulAid is ook handig wanneer een bedrijf meerdere camionetten of vrachtwagens heeft rondrijden die voorzien moeten worden van een verbandkoffer op maat. Alles wordt zo plots vanop afstand te monitoren en elk voorval kan ook onmiddellijk digitaal geregistreerd worden. Het maakt de jaarlijkse inventaris ook een pak gemakkelijker want eigenlijk hoef je alle koffers niet meer te verzamelen en handmatig te controleren.”

Het Lokerse Trafiroad en Van Moer Logistics uit Zwijndrecht zijn reeds klant van ModulAid.

Samen met maatwerkbedrijf Mirto

Voor het samenstellen en het verzenden van de koffers wordt er samengewerkt met maatwerkbedrijf Mirto. “Er is geen enkel privébedrijf dat onze verbanddozen op maat kan maken. Van elke verbanddoos moet je de samenstelling en de lotnummers van de artikelen bijhouden. Dat vraagt een investering en Mirto bewijst hiermee dat het volledig mee is met e-commerce en de moderne assemblagetechnieken. En wij zijn trots dat we onze verbanddozen op een maatschappelijk verantwoorde manier laten samenstellen, in België zelf.”