Eet eens een krekel of een meelworm

TURNHOUT - Huiskrekels en meelwormen hebben een Novel Food-dossier goedkeuring gekregen van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Dat is goed nieuws voor de Turnhoutse start-up M-Food Natural Ingredients, dat met die insecten ingrediënten die worden toegevoegd aan diverse voedingsproducten, op de markt brengt.

M-Food Natural Ingredients is opgericht door Ben Mijten (what’s in a name?) en Dave van der Pasch. Hun bedrijf verwerkt insecten tot hoogwaardige ingedriënten voor voedsel. M-Food is dus de ontbrekende schakel tussen insectenkwekers en de voedingsindustrie.

M-Food Natural Ingredients sloot een licentieovereenkomst met Novel Food-dossiers, waardoor het zich kan richten op het produceren en op de markt brengen van hoogwaardige, op insecten gebaseerde ingrediënten voor humane voeding. Deze ingrediënten kunnen worden toegevoegd aan vleesvervangers, graanrepen, koekjes, pasta, soepen, pizza en veel meer producten.

Insecten zijn rijk aan eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen. “We ztten een belangrijke stap om tegemoet te komen aan de cruciale uitdagingen van een steeds groeiende bevolking”, zegt Dave van der Pasch.