Knokke-8917

RealtyDreamer matcht jouw woondroom met het ideale huis: “We zijn de Tinder van het vastgoed”

TIELRODE - RealtyDreamer is een gloednieuw platform van het Waaslandse vastgoedbedrijf 1st Quality. Het zorgt ervoor dat koopkrachtige kopers en verkopers van unieke woningen elkaar in alle discretie vinden. Aan de hand van een unieke vragenlijst, eerder gebaseerd op emotionele elementen dan rationele paramaters, matchen ze kopers met hun droomhuis. "Je mag ons gerust de Tinder van het vastgoed noemen."

Caroline Rooman (45) is met 1st Quality al 10 jaar actief als vastgoedmakelaar in het luxe segment. Ze verkoopt vooral unieke eigendommen in het Waasland en doet dit op haar geheel eigen manier. Caroline legt uit: “Ik besloot weg te gaan van het klassieke verhaal van een bord voor de deur met ‘Te Koop’, enkele foto’s op internet plaatsen en wachten op een kandidaat-koper. Ik ga daarentegen luisteren naar wat de kandidaat-koper zoekt en zelf actief op zoek naar panden. Eigenaars van luxe woningen kunnen deze bij mij op een zeer discrete manier in de markt zetten. Zo had ik steeds een database aan panden in mijn hoofd die ik koppelde aan de juiste koper.”

Dan was daar plots Corona en de gedwongen lockdown twee jaar geleden. “Ik kon twee dingen doen: in de zetel gaan zitten en series bingewatchen, of nadenken over hoe de vastgoedmarkt evolueert en hoe we het nog beter zouden kunnen aanpakken. Ik heb toen mijn visie en werkwijze vertaald naar een handig platform: RealtyDreamer.”

 

Woondroom vertaald in moodboard

Stefan De Smedt (39) die twee jaar geleden aan boord kwam als Managing Partner vertelt: “Met RealtyDreamer luisteren we naar de woondroom van kandidaat-kopers die ons in woord en beeld vertalen hoe hun droomwoning eruit moet zien, tot in de kleinste details. Dit doen we aan de hand van een aantal zeer eenvoudige (foto-)vragen op de website.”

“Vervolgens krijgen wij een persoonlijk moodboard van deze kandidaat-kopers binnen, waarna we de klant nog eens opbellen voor een persoonlijk gesprek. Zo weten we exact waarnaar ze op zoek zijn – van de ‘look & feel’ tot de levensstijl en de woonbeleving waarnaar ze verlangen. Daarna gaan we voor hen op zoek naar het juiste pand dat helemaal is afgestemd op hun wensen en verwachtingen.”

Werken met dit uniek platform zorgt voor een korte doorlooptijd, een hogere verkoopprijs en een discrete aanpak.

Emotionele factoren doorslaggevend

“We merken bij traditionele vastgoedplatformen dat er enkel naar rationele parameters zoals prijs, aantal slaapkamers, ligging,… wordt gevraagd. Dit terwijl emotionele waarden zoals het gevoel dat een bepaalde woning je geeft, de uitstraling, lichtinval,… veelal de doorslaggevende factor zijn om tot aankoop over te gaan”, vult Caroline aan.

“Het zorgt bovendien voor een grotere klik tussen koper en verkoper. De ‘gunfactor’ is er meestal waardoor er ook een sterkere match in prijs zal zijn. Dit komt voornamelijk omdat we ook pijlen naar wat de kopers doen in hun vrije tijd en welke zaken ze echt belangrijk vinden aan een woning.”

“Om een voorbeeld te geven: mensen zijn soms op zoek naar een woning met een ziel. Dan moet je hen uiteraard geen moderne nieuwbouw voorstellen”, lacht Stefan. “Wij kunnen daarentegen 85 procent van de moodboards meteen matchen met de juiste woning, net omdat we zo gedetailleerd te werk gaan.”

85 procent match

ReatlyDreamer lost de typische frustratie op van koppels die tijdens hun zoektocht naar de ideale woning worden overstelpt met ‘match mails’ van panden die totaal niet aan hun criteria voldoen. Caroline: “Op dit moment hebben we zo’n 500 moodboards liggen. Dat zijn er meer dan het aantal panden dat ter beschikking staat. We gaan dan ook actief online en offline op zoek vertrekkende vanuit deze moodboards naar nieuwe woningen. Deze bevinden zich steeds in het luxe segment. Zo start het matchingproces bij ons voor woningen pas vanaf 500.000 euro.”

Verdere uitrol van het platform

RealtyDreamer is een gepatenteerd platform dat momenteel exclusief binnen 1 Quality draait, maar Caroline en Stefan willen op termijn ook andere makelaars de kans geven hier gebruik van te maken. “Het zou egoïstisch zijn om deze technologie voor onszelf te houden. Bedoeling is om van RealtyDreamer een op zichzelf staand bedrijf te maken en de software te verkopen aan collega’s.”