malternative belgium

Godendrank in Godsheide: eerste belevingswinkel rond cognac

Een paar weken geleden opende in Hasselt de nieuwe zaak Malternative Belgium, zowat de eerste winkel die volledig in het teken staat van cognac. Zaakvoerder Pieter Knapen heeft zo van zijn passie zijn beroep gemaakt.

“Net voor de coronacrisis startten mijn vrouw Ysatis en ik, als onafhankelijke bottelaars, een webshop met een eigen collectie van exclusieve cognacs”, legt Pieter Knapen uit. “Uit binnen- en buitenland is er immers een groeiende vraag naar deze speciale en meestal oudere cognacs. Om de passie in deze zoektocht
in iets tastbaar om te zetten, ontstond dan ook het idee om een belevingswinkel met degustatieruimte hierrond te openen.”

Geen toeval, want Pieter Knapen heeft al meer dan 10 jaar ervaring met cognac. Hij reist hiervoor meerdere keren per jaar naar Frankrijk om bij de kleine producenten zelf de pareltjes uit hun kelders te proeven en selecteren. “En ik onderhandel met hen persoonlijk om de beste vaten cognac te bemachtigen, die ik dan later zelf bottel onder het eigen label van Malternative Belgium.” Ondertussen heeft Pieter een netwerk opgebouwd dat hem verzekert van de meest exclusieve cognacs. “In onze winkel vind je dus niet de standaard cognacs uit het warenhuis, maar wel de bijzondere producten waar een heel verhaal en geschiedenis aan vast zit.” Naast de eigen bottelingen, biedt Knapen ook de beste selecties en rariteiten van gerenommeerde cognachuizen aan. Zo zijn er flessen te vinden die gedistilleerd werden in 1903… Kan niet slecht zijn!