cremerie Foto RR

Crèmerie Germaine strijkt neer op Dageraadplaats

ANTWERPEN - Crèmerie Germaine opent deze maand een tweede zaak op de Dageraadplaats. De gelateria komt er in de plaats van ijssalon Savini. “We gaan iets meer vegan ijs verkopen dan op het Eilandje”, zegt uitbater Jan Vandewiele.

Met het vertrek van Gelateria Savini dreigde de Dageraadplaats deze zomer zonder ijsjeszaak te vallen. Maar één telefoontje van de uitbaters van Savini naar Jan Vandewiele van Crèmerie Germaine in de Nassaustraat op het Eilandje loste dat probleem snel op.

Crèmerie Germaine is een bloeiende zaak op het Eilandje sinds 2016. “Ik had geen plannen om een nieuwe vestiging te openen, maar toen ik hoorde dat er het pand van Savini vrijkwam op de Dageraadplaats heb ik toch niet lang getwijfeld. Ik woon zelf aan het station van Berchem en ken de buurt goed”, vertelt Vandewiele.

Vegan ijs

Nog deze maand opent hij een tweede vestiging van Crèmerie Germaine. Onder dezelfde naam en in hetzelfde concept. “Ook hier gaan we echte Italiaanse gelato serveren op basis van melk. Ik denk wel dat rond de Dageraadplaats meer vegans wonen dus wil ik het aanbod aan vegan ijs hier wat uitbreiden.”

 

Uitbater Jan Vandewiele van Crèmerie Germaine. Foto RR

Take-away

Germaine op het Eilandje heeft een terras en zitplaatsen in de zaak. “Die hebben we hier op de Dageraadplaats niet dus hier wordt het uitsluitend take-away. We verkopen ook koffie en andere drankjes en Luikse wafels. Om mee naar huis te nemen hebben we ook ijsdozen, ijspralines en gelatosticks. Dat zijn een soort van Magnums. We gaan niet heel de winterperiode openen, maar tijdens de feestdagen wil ik wel ijstaarten verkopen op Zurenborg.”

Vertraging door corona

Jan ziet met lede ogen het mooie weer van de afgelopen en komende dagen aan. “Ik zou normaal al open zijn, maar door corona loopt de start vertraging op. De levering van de toog duurt langer dan verwacht. Normaal gezien moet die er op 15 maart zijn en zijn we een paar dagen later klaar om te openen.”

Het ijssalon blijft tijdens de week open tot 22u en in de zomermaanden bij goed weer tot 23u zodat de restaurantbezoekers uit de buurt na het eten hun dessertje bij Germaine kunnen gaan halen.

Villa Germaine

Ook op de Dageraadplaats zal de gelateria Germaine heten. “Niet heel veel mensen weten vanwaar die naam komt. Ik zeg soms gemakkelijkheidshalve dat het de naam van mijn oma was, maar eigenlijk is het de naam van mijn woning in Berchem. Villa Germaine is dus een huis in Berchem uit 1907.”