2

ECoOB sleutelt mee aan SolarKar

LEUVEN - Technische school VTI Leuven, energiecoöperatie ECoOB en de organisatie Klimkracht werken samen aan de ontwikkeling en de bouw van een (didactische) aanhangwagen die uitgerust is met zonnepanelen en batterijen. De installatie wordt nog dit voorjaar afgewerkt. 

De SolarKar is een mobiele eenheid waarmee overal waar de zon schijnt energie kan opgewekt worden. De aanhangwagen bevat naast 4 zonnepanelen ook een batterij van 5 KWh die de opgewekte energie opslaat. Dus waar je ook bent, op kamp, tijdens een zomerbar, een openlucht theater,… een netaansluiting is niet langer nodig.

“Met het project willen de organisatoren plaatselijke organisaties zoals scholen, jeugdbewegingen, sportclubs,… ondersteunen die gebruik kunnen maken van de SolarKar tijdens evenementen. Maar het project dient dus ook educatieve doeleinden, zoals jongeren warm maken voor (hernieuwbare) energetische technieken en energie”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Particulieren die willen investeren in zonnepanelen, batterijen en laadpalen krijgen zo op een visuele wijze inzicht in het potentieel van zonnestroom.  Ook op infosessies van Klimkracht zal de Solarkar gebruikt worden om de werking van zonnepanelen, batterijen en laadpalen te illustreren.

De SolarKar is een afstudeerproject van het 7de jaar Industriële Onderhoudstechnieken van het VTI Leuven, en zal in het voorjaar van 2022 klaar zijn.