3

BRAUZZ. bereikt mijlpaal van 100.000 vermeden plastic verpakkingen

LONDERZEEL/GENT - BRAUZZ., het bedrijf dat duurzame en plasticvrije huishoudproducten ontwikkelt, heeft zijn 100.000ste plastic verpakking vermeden. Met zijn duurzaam verpakte huishoudproducten wil BRAUZZ. wegwerpplastic de wereld uit helpen zonder dat mensen moeten inboeten op kwaliteit of gebruiksgemak.

BRAUZZ. ontwikkelt geconcentreerde wasstrips en de hervulbare badkamerreiniger, glasreiniger en allesreiniger in poedervorm. De wasstrips zijn een duurzaam alternatief voor de traditionele plastic flessen vloeibaar wasmiddel. Het kartonnen doosje bevat ‘blaadjes’ geconcentreerd, universeel wasmiddel die oplossen in de wasmachine in contact met water. Naast de wasstrips werkt BRAUZZ. ook met hervulbare reinigers waarbij je eenmalig de fles aankoopt, hem thuis opvult met kraantjeswater en daarna aanlengt met navullingen in poedervorm.

Sinds de oprichting, in 2020, slaagde het bedrijf erin 100.000 plastic verpakking te vermijden. “Het werkt motiverend te zien dat er zoveel mensen achter ons duurzaam verhaal staan. Daarom is het zo belangrijk dat duurzaamheid voor iedereen toegankelijk wordt. Door te kiezen voor een duurzaam product maak je wel degelijk een verschil”, vertelt oprichter Lowie Vercraeye.

Het geheim van BRAUZZ.? “Dat we de duurzame producten zo laagdrempelig mogelijk willen houden. Het is dé evidente keuze in de toekomst zonder in te boeten op het kostenplaatje, het gebruiksgemak of –ervaring”, besluiten de oprichters van het bedrijf.