Feelds Foto voor MIWVL

Feelds zet groeistrategie verder met een eerste overname

WAREGEM - Het Waregemse Feelds, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en wereldwijde distributie van hoogwaardig kunstgras, neemt het Oost-Vlaamse kunstgras installatiebedrijf ForGrass over. CEO Werner Goemaere richtte zijn nichebedrijf op in 2016 en tekent sindsdien voor een gestage groei. 

Feelds, opgericht in 2016, heeft eerst stevige fundamenten gelegd in supply chain, productontwikkeling, algemene organisatie en afzetmarkt. Vanaf 2020 werd er op basis van die fundamenten een versnelling hoger geschakeld: de raad van bestuur werd uitgebreid, er werd een kapitaalverhoging doorgevoerd, en er werd volop geïnvesteerd in de groei, voornamelijk in de uitbouw van het salesteam met schitterende groeicijfers tot gevolg. Nu wordt nog een versnelling hoger geschakeld: een eigen gloednieuw distributiecentrum (met kantoren en showroom) werd in gebruik genomen en naast de groei in de breedte, maakt het bedrijf nu ook werk van groei in de diepte, met de overname van ForGrass.

Ambitieuze dubbele groeistrategie

Werner Goemaere, oprichter en CEO van Feelds vertelt: “Enerzijds groeien we organisch heel snel, anderzijds willen we deze groei nog meer kracht bijzetten door middel van acquisities van zowel Belgische als buitenlandse bedrijven die voor Feelds een  substantiële aanvulling bieden in de waardeketen. De overname van ForGrass is hierbij een eerste acquisitie en past volledig in deze groeistrategie. Voor onze thuismarkt is ForGrass de ideale match. ForGrass, één van de grootste kunstgras installatiebedrijven in België, heeft meer dan 10 jaar ervaring in de vakkundige installatie van kunstgras voor residentiële toepassingen. Het bedrijf heeft een succesvol B2C model, dat nu klaar staat om verder geografisch uit te rollen. We kijken hierbij ook naar commerciële en multisport installaties als uitbreiding van de activiteiten.”

Samen sterk

Feelds en ForGrass zullen in de toekomst zelfstandig blijven verder werken, om zo de focus op groei voor elk bedrijf te kunnen behouden. Het huidige ForGrass team blijft aan boord, onder leiding van Jeroen Daeninck en Maarten Bekaert.

ForGrass is het bedrijf van Jeroen Daeninck, oprichter en zaakvoerder van ForGrass. “Door samen te werken met Feelds nemen we een sprong voorwaarts wat supply chain betreft, worden we betrokken in het ontwikkelings- en productieproces, alsook komen er middelen,  kennis en ervaring binnen om ForGrass de komende jaren fors te doen groeien, zowel organisch als via overnames”, aldus Daeninck.

Jeroen Daeninck is samen met Maarten Bekaert (die sinds 4 jaar verantwoordelijk is voor verkoop en planning bij ForGrass) ingestapt in het kapitaal van de groep boven Feelds en ForGrass.