Negen ondernemers gooien de handdoek

TURNHOUT - Nadat de boeken werden neergelegd, heeft de ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, dinsdag negen ondernemers en ondernemingen failliet verklaard. Zo valt in Mol het doek over de kleinhandel in dameskleding Paradise by Lau uitgebaat door Laura Wilrycx.

De zaak was gevestigd in de Wanmolenstraat. Eef Stessens treedt op als curator. An Coopman was de uitbaatster van het café Que Pasa aan de Chrysantenlaan. De curator is Christophe Geukens. Nog in Mol is Paul Brouwer failliet. De man verkocht brocante. De curatoren in dit dossier zijn Gert Verreyt en Thomas Van Bourgognie.

In Herentals gaat het licht uit bij S.T.C. Projects bvba, Deze onderneming tekende voor het vervaardigen van metalen constructiewerken en was gevestigd in de Diamantstraat. Kristof Benijts, Philip Somers en Veerle Verhaegen treden op als curatoren. Wat verderop in de Diamantstraat ging de bvba Remy Automotive Europe over de kop. Het bedrijf maakte toebehoren voor motorvoertuigen. De curatoren zijn Noël Devos en Bram Vangeel.

De bv Den Biesakker was een eetgelegenheid aan de Wechelsebaan in Lille. Benijts, Somers en Verhaegen zijn de curatoren. Langs de Begijnendijksesteenweg in Herselt is Pascal Gigas failliet. Het gaat om de bakkerij Het Gouden Oventje. Jacques Arnauts-Smeets en Gunter Peeters treden op als curatoren.

Fernand Vancluysen uit de Bevrijdingsstraat in Meerhout verkocht voedingsproducten. De zaak is nu in handen van curator Tom Vandecruys.

Ten slotte legde ook de vzw IJssportcentrum Turnhout de boeken neer. De zetel van de vereniging was gelegen in de Patersstraat. Geert Naulaerts is curator.