noël Foto André Verhoeven

Schooljuf stapt mee in Heistse slagerij

HEIST-OP-DEN-BERG - In de Molenstraat in Heist-op-den-Berg opent binnenkort slagerij Noël de deuren in het pand waar vroeger de bekende textielwinkel Ledegen gevestigd was. De slager kan terugvallen op jaren ervaring in het vak. Voor zijn partner Barbara wordt het een stap in een nieuwe, onbekende wereld na een carrière van 26 jaar in het onderwijs.

Noël Delen had 17 jaar lang een eigen slagerij in buurgemeente Herenthout. Daarna ging hij drie jaar aan de slag als zelfstandig beenhouwer in de Delhaize van Heultje. “Maar de microbe van een eigen zaak bleef kriebelen. Daarom hebben we deze stap gezet”, zegt hij.

“Ik heb 26 jaar in het onderwijs gestaan, meer bepaald in het lager onderwijs. Ik kijk er nu naar uit om nog eens iets anders te doen. We tellen nu echt af naar de opening”, vertelt slagersvrouw Barbara. “Deze week wordt de nieuwe gietvloer gelegd en kunnen we beginnen aan de laatste afwerking. De winkel kan dan opengaan op 18 maart.”

Eenpersoonsgerechten

De zaak in de Molenstraat, die op de grens van Heist-centrum en Hallaar ligt, wil zich onderscheiden op verschillende vlakken. “We willen het verschil maken met zelfgemaakte charcuterie en zelfgemaakte salades. We gaan ook warme bereide gerechten maken, ook verpakt per persoon. De laatste jaren is de vraag naar zulke meeneemgerechten fors toegenomen. Daar gaan we zeker op inspelen”, leggen de twee uit.

Vlees uit ouderlijke hoeve

Het rundvlees zal van een speciaal adresje komen. “Dat komt van een boerderij in Herenthout. Het is de ouderlijke hoeve van Noël. Op die manier kennen we de herkomst van ons vlees. We weten dat het topkwaliteit is en dat de dieren goed behandeld zijn. Dat is belangrijk voor ons. Dat vlees gaan we met extra fierheid kunnen verkopen”, lacht Barbara.