leerkracht 1

Onderwijzer verhuurt bouwspeelgoed via webshop Klik-Box

DUFFEL - Vind jij ook dat bouwdozen vaak erg duur in aankoop zijn? Dan zorgt Jochem Aerts (38) voor dé oplossing. Sinds kort verhuurt deze Duffelse onderwijzer allerlei bouwdozen voor kinderen en volwassenen voor 10 tot 20 euro via zijn webshop Klik-Box.

“Het idee om hiermee te beginnen, ontstond pas tijdens de kerstvakantie. Ik speelde vroeger zelf heel graag met bouwspeelgoed zoals dat van Lego. Onze twee kinderen bereikten ondertussen de leeftijd om daar ook mee te spelen. Daarom kregen we van mijn schoonmoeder een erg grote doos met een massa blokjes. Zowat de hele vakantie duurde het om er weer setjes van te maken”, zegt Jochem Aerts.

Constructiespeelgoed

“Hierdoor groeide bij mij opnieuw de interesse voor constructiespeelgoed. Maar je weet natuurlijk nooit of je kinderen er mee blijven spelen eens ze iets gebouwd hebben. Vaak wordt het eindresultaat dan ergens opzijgezet en blijft het daar ongebruikt staan. Nochtans kosten die bouwdozen behoorlijk wat geld. Dat houdt ouders vaak tegen om bouwdozen aan te kopen. Daarom begon ik enkele weken geleden een webshop waar ik bouwdozen verhuur.”

De XL-blokken van Esda. — © rr

“Ik vind hier natuurlijk niet het warm water uit. Ik weet dus ook dat er nog zulke websites bestaan, maar de andere richten zich meestal uitsluitend op bouwdozen voor volwassenen. Ik daarentegen verhuur ook bouwdozen voor peuters, kleuters en oudere kinderen. De bouwdozen die ik verhuur, kosten 100 tot 400 euro, maar de goedkoopste verhuur ik al voor 8 euro, de duurste voor 20 euro. Je kunt ze huren voor een week of een weekend”, aldus Jochem Aerts.

Spectaculaire knikkerbaan

“De interesse is zeer groot, want voor de krokusvakantie is zowat alles verhuurd. Op de website kun je trouwens zien welke bouwdozen vrij zijn om te huren. Je kunt kiezen op merk of op leeftijd. Momenteel verhuur ik bouwdozen van Lego, Gravitax met zijn spectaculaire knikkerbanen, Bouw & Draai met de wondere wereld van de tandwielen, SmartMax en de XL-bouwblokken van Esda. Je kunt je bestellingen bij mij thuis in Duffel komen ophalen, maar thuisbezorging via bpost kan ook”, beklemtoont Jochem Aerts.

www.klik-box.be, 0498.84.57.66