Beneens Bouw en Interieur plaatst laadpalen

OLEN - Beneens Bouw en Interieur heeft zopas een laadpalenplatform met 21 units geplaatst. Daarmee zet het bedrijf een nieuwe stap op de CO2-prestatieladder.

Door de verduurzaming van haar volledige wagenpark verwezenlijkt het Kempense bedrijf zijn plan om in 2025 de CO2-uitstoot te beperken tot 50% en in 2030 tot 75% t.o.v. het bedrijfsverbruik in 2019. Beneens vervult hiermee een verdere globale en zeer significante CO2-reductie.

Het meest recente hoofdstuk in dit groene verhaal is de installatie van een onafhankelijk high-end EV-laadpalenplatform van maar liefst 21 units. Met dit netwerk beoogt Beneens vanaf 2022 een volledige omschakeling naar elektrisch rijden voor al zijn nieuwe bedrijfswagens.

Elektrische wagens

Bijgestaan door Artecco uit Tessenderlo werd een 120-K investering aan stroomvoorziening uitgewerkt, waardoor ook bezoekers kunnen gebruikmaken van de E-flux ‘mobility provider’. Gefaciliteerd door de eerdere investering in 1.150 zonnepanelen en met de vervanging van het fossiele wagenpark door de elektrische variant -momenteel staan 13 wagens in bestelling en zijn er 3 in omloop-, stoot het bedrijf jaarlijks gemiddeld 2,5 ton CO2 per wagen minder uit.