foto nieuwe eigenaars Marijke en Tom_600x600_100KB

Feestarchitect houdt magazijnverkoop: “Laatste decorbedrijf verdwijnt”

De gekende Feestarchitect Dominique uit Zonhoven zet alle decors en decoratiematerialen te koop. "Met veel spijt in het hart stop ik na 28 jaar met het bouwen van decors en het verhuren van de stukken. De economische schade door de annulatie van alle evenementen is niet meer in te halen", zegt de ondernemer, die wel nog feesten zal blijven organiseren.

“Mijn geliefde evenementensector was en is nog steeds bijzonder hard getroffen door de coronacrisis”, zegt Dominique Bobbaers, die al bijna 30 jaar als Feestarchitect Dominique door het leven gaat. “Er is sinds maart 2020 een nagenoeg totale annulatie geweest van geplande evenementen, bedrijfsfeesten, festivals, privé-feesten, enzovoort. Dit zorgde voor een sneeuwbaleffect in onze sector met een enorme economische schade tot gevolg. Medewerkers en freelancers werden voor lange tijd tijdelijk werkloos. Zelfs wanneer de evenementensector terug helemaal is opgestart, zal het nog weken en zelfs maanden duren voordat we op volle toeren draaien.”

“Het gevolg is dat er voor mijn succesvol en bruisend bedrijf ingrijpende maatregelen nodig zijn. Daarom heb ik, met veel spijt in het hart, besloten om na 28 mooie jaren te stoppen met het maken en verhuren van decors. Hierdoor verdwijnt ook het laatste decorbedrijf dat ook verhuurde, uit het Limburgse straatbeeld. Gelukkig heb ik het overgrote deel van mijn decors en decoratiematerialen kunnen verkopen aan de firma www.decoratiehuren.be, waardoor de meeste themadecors een tweede, warme thuis gevonden hebben.”

“Maar ondanks de overname heb ik nog een groot aanbod van sfeerdecoratie, zoals kunstplanten, kandelaars, champagnetorens, loungetafels en nog zo veel meer in het magazijn staan. Daarbij ook nostalgische attributen uit mijn tijd als huisdecorateur van Studio 54 en de legendarische Atmoz. Dat moet allemaal de deur uit. Daarom organiseer ik een magazijnverkoop van tweedehands decoratiemateriaal en andere tweedehands objecten, zowel voor particulieren als professionals uit de evenementensector. Twee weekends lang (5, 6, 12 en 13 maart, telkens van 10 tot 18u) staan de poorten open en mag alles aan zachte prijzen de deur uit.”

Feestarchitect Dominique stopt evenwel niet. “Ik blijf actief als organisator van bedrijfs- en privéfeesten, en ook als ceremoniemeester van huwelijken of voor ballondecoratie en animatie, kan je ons bedrijf nog steeds inhuren. We bouwen dan wel een aantal activiteiten af, maar ons werk als creatief ondernemer neemt corona ons niet af!”