octobaby

Daisy opent Octo Babyspa, de eerste babywellness in Nijlen

Nijlen - Deze week is Met Octo Babyspa de eerste wellness voor baby’s geopend in Nijlen. In deelgemeente Kessel verwezenlijkte Daisy Van Wouwe (35) uit Bevel haar droom in een pand aan het station. “Heerlijk om met baby’s bezig te zijn”

“Ik ben van opleiding verpleegkundige en ik heb de laatste zeven jaar gewerkt als kraamverzorgster”, begint Daisy. “Ik vond het een heel prettige job en ik was blij dat ik jonge moeders kon helpen met hun baby’s. Maar ik moest ook veel rondrijden en verloor veel tijd in de auto. Zelf heb ik drie kinderen en de jongste gaat nu naar het middelbaar, dus ze zijn al wat zelfstandiger. Ik besloot dan ook voor mijn droom te gaan en kocht dit pand, dat vroeger een frituur was, en verbouwde het tot een babywellness.”

Daisy wil met haar wellness de baby’s tot rust laten komen en ook aan watergewenning laten doen. “Ik heb vier badjes in de wellness. Het zijn een soort kleine jacuzzi’s met wisselende verlichting in het water. Ik bied hydrotherapie aan, waardoor de kinderen heel rustig worden. Ze vinden het natuurlijk ook heel leuk om in het water te spelen. De baden geven het warme gevoel van de baarmoeder weer. Ik zet ook in op de band met de moeder, want die wordt natuurlijk ook betrokken bij de wellness.”

Yoga voor moeders

Daarnaast geeft Daisy massages aan de baby’s en ook dat vinden ze heel tof. “De hydrotherapie is geschikt voor baby’s vanaf twee weken. Ze kunnen in het badje tot ze ongeveer negen maanden zijn, afhankelijk van wat hun lengte is. Ook grotere baby’s kunnen hier daarna nog terecht, want ik heb ook een groot bad waar baby’s samen met hun ouders in kunnen. Vanaf maart begin ik ook met yoga voor de moeders en er zijn ook workshops babymassage.”

Daisy denkt wel dat de formule zal aanslaan. “Hier in de directe omgeving zijn geen babyspa’s, de dichtstbijgelegen zijn in Zandhoven en Herentals. Zelf vind ik het heerlijk om met baby’s te bezig te zijn, maar ik denk dat ook de baby’s zelf en zeker de jonge moeders genieten van deze rustgevende momenten.”