tom_ottorama

Voertuigverkoper in handen van buitenlandse speler

IAC Automotive, gespecialiseerd in de verkoop van jonge tweedehandswagens aan professionelen, en Ottorama, de afdeling voor de particuliere markt in Zonhoven, behoren voortaan tot Network4Cars, een handelaar met ambities op Europese schaal. "In dit grotere geheel zijn we beter gewapend om de grote uitdagingen in de sector de baas te kunnen", zegt Tom Vanderheyden, die de onderneming in 2016 oprichtte.

Na een carrière van bijna 20 jaar als verkoper, startte Tom Vanderheyden zijn eigen zaak IAC Automotive, gericht op de verkoop van wagens en bedrijfsvoertuigen aan bedrijven. Twee jaar later werd in Zonhoven een showroom Ottarama geopend, met een aanbod van tweedehandswagens voor particulieren. “In al die jaren hebben we een sterke zakelijke relatie opgebouwd met Network4Cars, een organisatie met hoofdkantoor in Nederland, die per jaar zo’n 10.000 voertuigen verkoopt”, legt Vanderheyden uit. “Vandaar dat het logisch was dat ze voor de start van een eigen uitvalsbasis in België, bij ons in Zonhoven zijn komen aankloppen. We zijn nu dus zover dat onze activiteiten volledig worden geïntegreerd bij Network4Cars. Een win-win voor beide partijen. Zij krijgen er een respectabele afzetmarkt in België bij, terwijl wij meegenieten van het schaalvoordeel op Europese schaal. Want vergis je niet, met de elektrificatie van het wagenpark, het chronische chiptekort, de snel veranderende fiscaliteit en de dramatische levertermijnen doen er zich vandaag in de sector ongekende uitdagingen voor die een aanpak binnen een grotere structuur noodzakelijk maken.”

Het moederbedrijf van Network4Cars heeft overigens ook de ambitie om weldra het platform ‘bestelwagenshop.nl’ in België te introduceren, uiteraard geschoeid op een Belgische leest…