Lauretum vader en dochter 22

Dochter Sybiel Devisch biedt haar vader ‘a night at the opera’ aan voor 20 jaar Lauretum

JABBEKE - Het Lauretum in Jabbeke is een begrip in de wereld van de laurierbomen maar ook als feest- en eventzaal. Het levenswerk ook van André en Annie Devisch die het buitengewone landbouwbedrijf (50 jaar terug opgestart) annex exquise zaak (20 jaar terug opgericht) uit de grond stampten met een bewonderenswaardige werklust in combinatie met ongebreideld ondernemerschap. De kinderen zetten nu de zaken verder. Om 20 jaar Lauretum in Jabbeke en de 75e verjaardag van de pater familias te vieren bedacht dochter Sybiel Devisch een uniek verjaardagsgeschenk voor haar vader met een opera avond, waar ook particulieren en bedrijven kunnen voor inschrijven. "Dat was zijn ultieme droom", aldus Sybiel.  

 

Het Lauretum werkt al jaren nauw samen met de cultuur-en evenementensector en is uitgegroeid tot een gerenommeerde partner voor het aankleden van unieke evenementen. Ondanks de uitdagende periode van de voorbije twee jaar, staat het Lauretum team te popelen om deze succesvolle kruisbestuiving opnieuw te laten floreren.

Op 28 en 29 april is het zo ver en organiseert het Lauretum te Jabbeke het muzikale spektakel A night at the opera voor de viering van zijn 20ste verjaardag. Het Casco Phil Orkest onder de leiding van Benjamin Haemhouts, sopraan Elise Caluwaerts en bas Vitali Rozynko zorgen in de feeërieke orangerie van het Lauretum voor een uniek schouwspel dat zowel operaliefhebbers als amateurs van geraffineerd entertainment zal bekoren.

Een droom wordt werkelijkheid

Vader André Devisch, die in 1970 startte met laurierkweek in Jabbeke. Een monument van een ondernemer die tot op vandaag en als kranige zeventiger zijn beroep trouw blijft. Hij is ook een mens van een uitzonderlijk gehalte en met het hart altijd op de juiste plaats. Straks krijgt hij in eigen huis een meer dan verdiend droomscenario voorgeschoteld. “Hij raakte enkele jaren terug geïnspireerd door de Opéra de Verdure die hij bijwoonde in het Kasteel van Beloeil”, vertelt dochter Sybiel. “Sindsdien heeft hij er altijd van gedroomd een opera te organiseren in zijn eigen kwekerij. Corona heeft de zaken vertraagd maar nu is het momentum er.”

Dankzij het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van zijn dochter Sybiel en schoonzoon Tom wordt zijn droom nu waargemaakt ter gelegenheid van de (uitgestelde) viering van 20 jaar Lauretum. De feeërieke orangerie van de exclusieve plantenkwekerij is een uitgelezen locatie voor een muzikaal spektakel met internationale uitstraling.

Memorabele avond

Het belooft een memorabele avond te worden voor de toeschouwers. Het Casco Phil orkest, met 55 muzikanten uit binnen- en buitenland, begeleidt de solisten. Het wordt geen klassieke operavoorstelling, maar van ouverture tot finale neemt presentator Bart Van der Roost de toeschouwers mee voor een interactieve rondreis door 300 jaar operageschiedenis. Hoogtepunten uit de Franse, Italiaanse en Duitse opera zullen de revue passeren, met onder meer muziek van Mozart, Rossini, Verdi en Bizet. Aansluitend aan het muzikaal gedeelte volgt een netwerkmoment en een culinaire verwennerij. “De avond is ook zeer toegankelijk voor mensen die nog nooit naar de opera gingen”, aldus Sybiel Devisch.

Het Lauretum mikt op zowel particulieren als op bedrijven om dit unieke spektakel bij te wonen. Bedrijven kunnen ook het driedaagse event integraal afhuren voor één avond. De opbrengsten worden weggeschonken voor een goed doel via de serviceclub Rotary.

Meer info: : www.lauretumopera.be