IMG_7513 Philomena (midden) sluit definitief de deuren.

Lederwinkel De Rijck sluit definitief de deuren

AARSCHOT - Philomena De Rijck, zaakvoerster van lederwarenzaak De Rijck langs de Diestsesteenweg in Aarschot, sluit haar zaak. Philomena werd onlangs 73 jaar, en is toe aan haar verdiende rust. 

Philomena De Rijck startte 47 jaar geleden als winkelmeisje in de lederwinkel in Aarschot. Na verloop van tijd werd ze gerante om dan in 2000 de zaak over te nemen. Na meer dan 20 jaar aan het roer te hebben gestaan van de lederzaak, is het tijd om afscheid te nemen.

“Het is met pijn in het hart dat ik stop maar het is goed geweest”, reageert de zaakvoerster bij de collega’s van ROBtv. “Al van jongsaf deed ik graag winkel. Dat zal er zeker mee te maken hebben dat ik het altijd graag gedaan heb. Ik heb dit nooit aangevoeld als werk, eerder als hobby”, zegt de vrouw nog. Philomena werd begin februari 73 jaar. De pensioengerechtigde leeftijd is ze al lang gepasseerd.

Ruim twee weken geleden startte de volledige uitverkoop van de zaak in jassen, tassen en andere lederwaren. “De parking stond hier meteen vol die 4de februari. Ook de dagen erna kwamen we handen te kort om het werk gedaan te krijgen”, luidt het. Nog tot de zomer kan je bij Lederwaren De Rijck terecht voor koopjes.

Philomena en haar man zullen na de sluiting van de zaak vakantie nemen.