Postbrode

Super-starter moet sluiten: “Klanten hebben hun centjes elders nodig”

Het is met tranen in de ogen dat de vier initiatiefnemers van start-up Postbrode de handdoek in de ring gooien. Het unieke concept van boxen met verse bakproducten voor thuis, houdt er op 28 februari mee op. "De kosten lopen verder op dan wij kunnen behappen en de verkopen blijven uit. We begrijpen dat wij een luxeproduct aanbieden en de mensen vandaag hun centjes meer dan nodig hebben om het licht te laten branden", zeggen Anton, Rens, Wim en Anne.

Het was in het najaar van 2020, midden in de coronacrisis, dat Postbrode uit de startblokken schoot. Vier initiatiefnemers gingen bakboxen samenstellen met ingrediënten om thuis allerlei lekkers te bakken als koekjes, pistolets, taart, brood of cake. Alle benodigdheden werden netjes afgewogen en gelabeld, en samen met de recepten thuis geleverd. Een knap concept dat gezien de vele quarantaines heel wat aantrek had. Vooral in de feestperiode gingen de thematische boxen met benodigdheden vlot over de toonbank.

Maar nu gooien Anton, Rens, Wim en Anne de handdoek in de ring. “Het is met tranen in de ogen dat we het einde van Postbrode moeten melden. ⁠We zien op tegen een periode van enorm veel onzekerheid, waarin het leven alsmaar duurder wordt. Helaas lopen de kosten verder op dan wij kunnen behappen en blijven de verkopen uit. We begrijpen dat onze mooie bakboxjes een luxeproduct zijn en dat jij en ik vandaag onze centjes hard nodig hebben om letterlijk het licht te laten branden en een warm nestje te creëren. Alleen zijn wij nog niet zo heel lang bezig, en kunnen we niet terugvallen op een jarenlange reserve. Bijgevolg moeten we dan ook nu deze zware beslissing nemen, vooraleer we dieper in de vingers snijden.”

Het viertal bedankt vanuit het hart alle klanten. ⁠”Dank om bij te dragen aan onze droom, om onze boxjes te bestellen en om er hier een ongelofelijke ervaring van te maken. Wij hebben er alvast heel veel plezier aan beleefd.”

Volgende week gaan de laatste bestellingen de deur uit. De producten die nog in stock zijn, kunnen deze week nog besteld worden. En dan beginnen er nieuwe avonturen voor het ondernemende viertal.