bruurs

Bruurs brengt dames- en herenmode terug onder één dak

HOOGSTRATEN - Kledingwinkel Bruurs op de Vrijheid in Hoogstraten voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het meer dan 125-jarig bestaan. De herenafdeling is van de overkant van de straat opnieuw ondergebracht in de winkel waar vijftien jaar lang alleen dameskleding werd verkocht. Het interieur van de zaak en de huisstijl van Bruurs zijn daarom in een nieuw kleedje gestoken.

Corneel Bruurs startte in 1894 met een bescheiden klompenmakerij op de Vrijheid. Later kwam er textiel bij. Peter Servaes en zijn zus An, achterkleinkinderen van Corneel Bruurs, zijn de vierde generatie van de familiezaak.

“De winkel is steeds op dezelfde plaats geweest”, vertelt Peter Servaes. “In 2006 hebben we de herenafdeling verhuisd naar een nieuw pand aan de overkant van de Vrijheid. Een drietal jaren geleden namen we al de beslissing om de dames- en herenwinkel opnieuw samen te brengen. Door de coronapandemie heeft dat wat vertraging opgelopen. Nu is het weer zoals het ooit begon.”

“We hebben het grondig aangepakt met een totaal ander concept. Het interieur is volledig vernieuwd. De uitstraling is intiemer, gezelliger en wat meer familiaal. Het aanbod bestaat uit een combinatie van nieuwe merken en gekende kwaliteit. De jarenlange ervaring is gebleven. Voor dit nieuwe hoofdstuk maken we gebruik van een nieuwe huisstijl. We werken nu samen met een jong bedrijf dat een creatief team in de rangen heeft. De bedoeling is om nog meer actief te worden op sociale media.”

De winkel van Bruurs is al 128 jaar gevestigd op dezelfde locatie op de Vrijheid.

Fashionweekend

De nieuwe winkel is al enkele weken open. “We hebben er nog niet veel ruchtbaarheid aan gegeven”, zegt An Servaes. “Vorige week hebben we onze beste klanten uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De reacties waren positief. We willen jonge mensen prikkelen, maar zonder de vaste klanten uit het oog te verliezen. Met een mix tussen speels en klassiek enerzijds en gedurfd en vertrouwd anderzijds proberen we iedereen te verrassen. We kijken uit naar ons volgende fashionweekend van 18 tot 20 maart tijdens de lenteopendeurdagen in het winkelcentrum Hoogstraten.”