colruyt-300×200

Retailer bijt tanden stuk op beoogde locatie

DILBEEK -  Er komt geen nieuwe Colruyt aan het kruispunt van de Herdebeekstraat in Itterbeek (Dilbeek) en de Brusselsesteenweg (N8). De Raad voor Vergunningenbetwistingen heeft in een arrest beslist de vergunning die de provincie verleend had, te vernietigen. Dat heeft het buurtcomité dat de vergunning al jarenlang aanvecht, dinsdag bekendgemaakt. 

De zaak sleept al aan sinds 2009. Colruyt wilde graag een nieuwe supermarkt bouwen aan de Herdebeekstraat in Dilbeek, maar een buurtcomité vreesde een grote mobiliteitsimpact.

“De in- en uitrit van de winkel zou op 30 meter van de N8 komen te liggen. Dat zou zorgen voor een grote mobiliteitsknoop”, zegt Peter Wiels van het buurtcomité. “Twee jaar geleden is het gebouw in de plannen iets kleiner gemaakt, maar het verkeersprobleem is blijven bestaan.”

De zaak is door de jaren heen verschillende malen gepingpongd van het Dilbeekse schepencollege via de provinciale deputatie tot bij de Raad voor Vergunningenbetwistingen. Die bevestigt nu dat de vergunning vernietigd wordt. De Raad beargumenteert dat de provincie het mobiliteitsaspect van het project niet voldoende heeft bestudeerd. Ook is niet voldoende gemotiveerd hoe de supermarkt kan verenigd worden met het woongebied, stelt het arrest.

Colruyt wil de tijd nemen om het arrest grondig te analyseren. “We zijn ervan overtuigd dat een supermarkt op die plek in Itterbeek een meerwaarde kan betekenen voor de mensen die graag in de buurt boodschappen willen doen. We gaan de komende weken inzetten op constructief overleg met de buurt”, laat de retailer weten bij Belga.

Bron: Belga.