Prohairclinic Zaakvoerder Bart Verbeeck en Sabine Dillen van Prohairclinic hebben hoog bezoek: Seung Sik Shin (links) uit Zuid-Korea. Foto: Dirk Vertommen

Prohairclinic wendt nieuwe lasertechniek aan om haarverlies te camoufleren

HEIST-OP-DEN-BERG - Bij de Prohairclinic in Heist-op-den-Berg zijn ze al jaren gespecialiseerd in haarpigmentatie, waarbij met een naald pigmentpuntjes op de hoofdhuid worden aangebracht om de illusie van kortgeschoren haren te wekken. Die naalden zijn nu niet meer nodig. Een nieuwe lasertechniek - een Europese primeur - wordt de komende dagen opgestart door een Zuid-Koreaanse delegatie.

Haarpigmentatie wordt al jaren toegepast in Heist-op-den-Berg, met een breed klantenbestand. Onder andere voetballer Didier Lamkel Zé, toen aanvaller bij Antwerp, liet zijn tanende haarlijn al behandelen in Heist. Hij maakte in 2020 trouwens onbedoeld extra ‘reclame’ toen hij vijf dagen niet mocht trainen na zijn behandeling in Heist en zo zijn werkgever even in de steek liet.

“Haarpigmentatie is een antwoord op vroegtijdige kaalheid, haarverlies of een dunner wordende haardos voor mannen en vrouwen. Het kan ingezet worden bij de eerste tekenen van haarverlies, maar ook bij volledige kaalheid. Het effect houdt vijf tot tien jaar aan”, legt zaakvoerder Bart Verbeeck van Prohairclinic uit.

“Concreet is het een niet-chirurgische behandeling waarbij optisch een vollere haardos gecreëerd wordt aan de hand van duizenden pigmentpuntjes die aangebracht worden op de hoofdhuid. Het kan gebruikt worden voor de camouflage van kaalheid of de uitstraling van een volle haardos, maar ook voor het onzichtbaar maken van littekens of om de illusie te wekken van een afgeschoren haardos, the shaven look”, klinkt het.

Geen naalden meer

Tot voor kort werden voor deze behandeling speciale naalden gebruikt om net onder de huidoppervlakte extreem kleine puntjes aan te brengen.

Via een nieuwe techniek hoeven er nu geen naalden meer gebruikt te worden. “We maken nu gebruik van laserpigmentatie die de pigmenten als het ware in de hoofdhuid duwt. De behandeling is daardoor minder pijnlijk en brengt minder ongemakken met zich mee. Bovendien oogt het resultaat natuurlijker omdat de virtuele haarstoppels nog fijner gezet kunnen worden en is het herstelproces ook korter omdat de huid veel minder belast wordt”, legt Verbeeck uit.

De Prohairclinic spreekt van een Europese primeur. “We zijn de eersten op dit continent die deze nieuwe Zuid-Koreaanse techniek gebruiken. We hebben op dit moment een delegatie uit Zuid-Korea op bezoek. Zij starten onze werking met het nieuwe toestel mee op en helpen ons op weg”, klinkt het.