Sisera Men Nick Van Loy en Johannes Kurum in de nieuwe winkel Sisera Men. Foto: Dirk Vertommen

Mechelse ondernemersfamilie opent opnieuw luxueuze kledingzaak

MECHELEN, SINT-KATELIJNE-WAVER - Met Sisera Men heeft de Mechelse familie Kurum opnieuw een luxueuze kledingwinkel geopend in de Graaf van Egmontstraat in Mechelen. “Wij willen onze winkelstraat nog meer cachet geven, en wij hebben nog meer plannen”, zegt ondernemer Nail Kurum.

Sisera Groep opende in 2008 zijn eerste winkel in hartje Mechelen. Sindsdien is Sisera Women een gevestigde waarde in de Graaf van Egmontstraat. “In 2020 is daar onze grote kledingzaak van Hugo Boss voor dames en heren bijgekomen. Dat zijn twee winkels in een”, zegt Nail Kurum.

Dat concept trekt de familie nu door bij Sisera, waar de herencollectie een aanvulling is op het bestaande aanbod.

“Meer mensen naar Mechelen krijgen”

“We hebben Sisera uitgebreid met een tweede pand. Het is een tendens om dames- en herenkleding in één grote winkel te combineren. Op die manier kunnen man en vrouw samen shoppen. We hebben wel voor een aparte toegang gezorgd. We merken dat er bij sommige mannen nog een drempel is om een damesboetiek binnen te stappen”, legt Nail Kurum uit.

Van klanten kreeg de familie ook steeds meer vraag naar luxe designmerken. “Zo zijn we op het idee gekomen om onze multimerkenwinkel Sisera nog uit te breiden. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee nog meer mensen naar Mechelen kunnen krijgen en onze winkelstad nog sterker op de kaart te zetten”, vertelt Nail Kurum.

Sisera zet vol in op beleving. In de winkel is er altijd een stylist aanwezig die klanten begeleidt en persoonlijk advies geeft. “Onze klanten hebben de keuze uit exclusieve designmerken zoals Dsquared2, Jacob Cöhen, Heron Preston, Hogan, Tod’s en Zegna. En dit alles terwijl ze genieten van een tas koffie of een glaasje cava”, vertelt Johannes Kurum. “Daarnaast zetten we ook in op onze online shop, die we als een mooie aanvulling zien op onze fysieke winkels.”

Met Hugo Boss, Sisera Women en nu ook Sisera Men heeft de familie al verschillende winkels in de Dijlestad.

“Ondertussen hebben we nog een nieuw project in petto. Daarbij willen we mode combineren met interieur. De winkel komt eveneens in de buurt van de Graaf van Egmontstraat”, zegt Nail Kurum.

De groep baat in de regio ook Kasteel Tivoli in Mechelen uit en Kasteel Sint-Michiels in Sint-Katelijne-Waver.