TheJane The Jane.

Hemelvaartweekend is perfecte match voor 14de editie Antwerpen Proeft

Wie nog op zoek is naar een uitstapje tijdens het weekend van Hemelvaart, kan in Antwerpen terecht. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei vormt de Waagnatie het decor voor de veertiende editie van Antwerpen Proeft. Het foodfestival biedt wederom topgerechten voor een prikje.

Sinds 2007 is Antwerpen Proeft de place to be voor fans van lekker eten. Op het meerdaagse foodfestival presenteren gerenommeerde restaurants, jong keukentalent en gevierde tv-chefs hun signatuurgerechten voor 6 of 7,5 euro. In samenwerking met AEG biedt het festival ook gratis kookdemo’s en workshops aan.

“Het verlengd weekend van Hemelvaart en Antwerpen Proeft zijn altijd een perfecte match gebleken”, vertelt organisator Claudia Engelen. “Wat is er op een vrije donderdag of brugdag leuker dan je in ’t stad te laten verwennen door een uitgelezen selectie van 30 toprestaurants, helemaal live en op een unieke locatie?”

Ambassadeur van Antwerpen Proeft is Nick Bril, sterrenchef van restaurant The Jane. Ere-ambassadeurs zijn onder meer sterrenchefs Johan Segers (’t Fornuis), Roger van Damme (Het Gebaar, Désirée) en Viki Geunes (Zilte).

Naast wel 60 voordelige gerechten, krijgt elke bezoeker een gratis drankje aangeboden. De online ticketverkoop start 19 maart. De snelle beslissers krijgen een voordeeltarief.