Handover__used laptops Ontex Aalst Annick De Poorter Ontex Nele Buyl 4deWereldAalst

Ontex schenkt 50 laptops voor schoolkinderen in quarantaine

AALST - Om schoolkinderen uit gezinnen in armoede te helpen die zich geen computer kunnen veroorloven om thuis lessen te volgen, schenkt Ontex 50 laptopcomputers. De apparaten die aan het einde van hun leaseperiode zijn gekomen, worden via de lokale liefdadigheidsinstelling Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen Aalst geschonken aan gezinnen in armoede in de omgeving van het hoofdkantoor van Ontex in Aalst, België.

“Met deze donatie kunnen we honderden gezinnen in armoede in de regio helpen”, zegt Nele Buyl van Vierdewereldgroep Aalst. “Alleenstaande ouders of grote gezinnen met kinderen in quarantaine gebruiken vaak met veel moeite mobiele telefoons om lessen op afstand te volgen, of de kinderen missen de lessen helemaal. Door kinderen thuis toegang te geven tot een computer kunnen we werken aan meer gelijke onderwijskansen, ook na de COVID-19 pandemie.”

“Sinds het begin van de pandemie heeft Ontex meer dan 5,3 miljoen Ontex-producten gedoneerd in 14 landen op 4 continenten”, zegt Annick De Poorter, Executive Vice President Duurzaamheid en Innovatie bij Ontex. “Al vele jaren doneren we lokaal in het kader van ons milieu- en sociaal beleid en proberen we de meest kwetsbare groepen in onze gemeenschap te bereiken, zoals ouderen die in armoede leven, gezinnen met financiële problemen en vluchtelingen.”

Om ervoor te zorgen dat de gedoneerde producten ten goede komen aan de meest kwetsbare groepen in de samenleving, heeft Ontex een donatiebeleid opgesteld met principes om de transparantie van de donaties te verhogen. Zo zorgt het er bijvoorbeeld voor dat gedoneerde goederen op de juiste plaats terechtkomen.