Tops Dart Herentals Gitte Willems neemt een kleinschalige start met haar dartwinkel Tops Dart, maar dankzij het succes breidt het aanbod snel uit. Foto: Hans Otten

Nieuwe dartshop opent in Herentals: “In eerste week was mijn stock al uitverkocht”

HERENTALS - Uitbaatster Gitte Willems heeft de verdieping boven haar broodjeszaak Bokes En Zo in Herentals ingericht als winkel in darts en toebehoren. De nieuwe populariteit van het oude caféspel heeft zelfs haar verrast.

In haar zaakje Tops Dart in het bedrijvencomplex op Atealaan 4, verborgen achter hoge hagen op de Herentalse industriezone, speelt Gitte Willems handig in op de ongeziene hype die de oude volkssport momenteel beleeft.

Ze baat er al een tijdje haar broodjeszaak Bokes En Zo uit, maar sinds een handvol weken heeft ze haar leegstaande bovenverdieping omgevormd tot dartshop. En of die uitbreiding succes kent. “Ik zit in amper twee weken tijd al aan mijn vijfde bestelling aan materiaal”, lacht ze.

In haar winkel kan je terecht voor de meest uiteenlopende pijltjes, borden en flights (de veren van de pijl) tot allerlei accessoires zoals puntenslijpers, flight cutters en bordverlichting. “Het is al lang geen simpele vogelpik meer, in elk segment heb je een grote keuze aan materialen”, vertelt ze.

“Hoe groter de kwaliteit, hoe duurder. Iedere topspeler heeft ook zijn eigen pijltjes, die ik zo veel mogelijk in huis haal. Ik betrap me er intussen op dat ik niet langer naar de wedstrijden op tv kijk om het spel te zien, maar om het materiaal te ontleden. Want als een bepaalde darter wint, weet ik intussen dat ik de volgende dag veel vraag naar zijn artikelen ga krijgen.”

Meer info op www.topsdart.be