autoluw

Minstens zeven maanden verkeershinder in Mechelse handelsstraat

MECHELEN - De Onze-Lieve-Vrouwestraat in het centrum van Mechelen staat voor een heraanleg die maandenlang zal duren. De stad raadt handelaars aan om zich in te schrijven op de nieuwsbrief. “Op die manier blijf je op de hoogte van de timing van de werkzaamheden, de maatregelen en eventuele onvoorziene omstandigheden.”

Het Mechelse stadsbestuur kiest ervoor om de Onze-Lieve-Vrouwestraat in een nieuw groen jasje te steken. De werkzaamheden gaan op maandag 28 februari van start.

Tijdens de eerste fase wordt het stuk tussen de Louizastraat en de Vijfhoek onder handen genomen. Die fase duurt ongeveer zeven maanden, tot eind september. Later, in 2023, is het stuk tussen de Louizastraat en de Korenmarkt aan de beurt.

Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk op de werfzone. De voetpaden blijven zo lang mogelijk liggen, zodat een vlotte doorgang voor bezoekers van de handelszaken wel gegarandeerd blijft.

De stad houdt omwonenden, handelaars en bezoekers via de nieuwsbrief op de hoogte van de timing, de maatregelen en eventuele onvoorziene omstandigheden die impact kunnen hebben.