Drie bouwbedrijven over de kop

TURNHOUT - De ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, heeft dinsdag vijf faillissementen uitgesproken. Drie van de getroffen bedrijven waren actief in de bouwsector. Vooral Balen wordt getroffen.

Peter Geboers voerde dakwerkzaamheden uit en legde de boeken neer. De onderneming was gevestigd aan Bankei in Balen. Senne Draulans treedt op als curator. Ook Michiel Maussen heeft de boeken neergelegd. De man tekende voor verwarming en sanitair. De zetel van de onderneming was gevestigd aan de Rijsbergdijk in Balen. De curator in deze zaak is Christophe Geukens.

KC Construct bv, Steenweg op Rijkevorsel, in Merksplas was gespecialiseerd in algemene bouwwerkzaamheden. Ook dit is een faillissement op bekentenis. De curator is Mark Bruurs.

Aan de Bleidenhoek in Herselt werd de bv Tawu gedagvaard. Het gaat om een handelsbemiddelaar in de automobielsector. De curatoren zijn Jacques Arnauts-Smeets en Gunter Peeters. Ook de niet gespecialiseerde groothandel bvba Farion, Saffierstraat in Herentals is bankroet verklaard na het neerleggen van de boeken. Ludwig Peeters en Bart Mannaert zijn de curatoren.