2 Credit: Bob361 Architects.

College trekt aan kortste eind in bouwdossier Parkveld

LEUVEN - De Raad voor Vergunningenbetwistingen heeft het college van burgemeester en schepenen van de stad Leuven in het ongelijk gesteld in een beroepsprocedure rond de bouwplannen aan Parkveld in Heverlee. 

De deputatie weigerde vorig jaar een omgevingsvergunning af te leveren voor de bouw van  woningen aan Parkveld in Heverlee. Die weigering blijft overeind na een beroepsprocedure die het College van Burgemeester en Schepenen (CBS) van de stad Leuven had ingesteld tegen de weigering. Volgens het CBS waren er juridische gronden om de weigering aan te vechten maar die redenering is de Raad voor Vergunningenbetwistingen niet gevolgd. Ondertussen is Leuven wel bezig met aangepaste plannen voor te bereiden om woningen te bouwen op de site.

20 jaar 

Het dossier Parkveld zorgt al 20 jaar voor spanningen. Initieel waren er ideeën om zowel een bedrijventerrein als wooneenheden te bouwen, maar stelselmatig werden de plannen aangepast. Uiteindelijk bleef er nog een ontwerp met een 60-tal wooneenheden over, maar in september vorig jaar kondigde de stad aan dat ze ook die plannen weggooit en weer van een blanco blad start.

Beginfase

De nieuwe plannen voor Parkveld zitten nog in de beginfase. Het terrein zal de komende maanden ook volledig opnieuw worden opgemeten, om het woongebied in kaart te kunnen brengen. Een concreet ontwerp wordt dit jaar niet meer verwacht. Hoeveel wooneenheden er uiteindelijk gebouwd zullen worden, is dus nog onduidelijk.

Bron: Belga.