anni1

Starter van de week: Kleding- en lifestylewinkel Annliss vindt nieuwe stek op de Vrijheid

HOOGSTRATEN, RIJKEVORSEL - In het pand met huisnummer 215 op de Vrijheid in Hoogstraten opende vrijdag Annliss. Zaakvoerster Annelies Leemans (33) uit Rijkevorsel startte vorig jaar haar kledingwinkel als pop-up in Turnhout. Met een verhuizing naar Hoogstraten ziet ze nu een droom in vervulling gaan.

Zonder de coronapandemie had Annelies wellicht de stap niet gezet om een eigen zaak te openen. “Ik werkte in een reisbureau toen het virus uitbrak”, vertelt Annelies Leemans. “Daardoor kwam ik in tijdelijke werkloosheid terecht en zat ik een tijd thuis. Dat begon ik beu te worden. Omdat ik altijd al iets met kleding wilde doen, leek het moment geschikt om de stap te wagen. Het begon met een pop-up van een maand in Turnhout. Dat ging goed en daarna kon ik acht maanden terecht in een pand in de Gasthuisstraat in Turnhout.”

“Intussen bleef ik op zoek naar een locatie in Hoogstraten, waar ik ben opgegroeid. De leegstaande winkelruimtes zijn zeer gegeerd, dus het was niet eenvoudig. De zaakvoerster van juwelenwinkel Nina ging stoppen met haar zaak en zo kwam dat pand op de Vrijheid leeg te staan. Voor Annliss is het een perfecte oplossing. In Turnhout kwamen vooral shoppers langs. Met de winkel in Hoogstraten hoop ik via meer persoonlijk advies en beleving een betere band met de klanten te creëren.”

Gin

Annliss in de Gasthuisstraat bleef open tot eind januari. “Het is allemaal heel snel gegaan”, legt Annelies uit. “Vorige week heb ik de sleutel van de nieuwe locatie in Hoogstraten gekregen. Gelukkig moest er niet veel veranderd worden, de structuur van het pand was voor mij oké. Wel hebben we een aantal schappen weggehaald en het interieur opnieuw geverfd. Eigenlijk is het helemaal opnieuw ingericht. Ik neem twee juwelenmerken van Nina over, de rest van het assortiment bestaat uit mijn eigen ding. Naast kleding, juwelen en lifestyleproducten verkoop ik onder andere nog koffietassen, geurstokjes en zelfs gin.”

Vrijdag 11 februari om 10u gingen de deuren van Annliss op de Vrijheid de eerste keer open. De winkel was het hele weekend open. De klanten werden verwelkomt met een hapje en een drankje en als dessert kregen ze 10% korting op alle kleding.

www.annliss.com