Bakkerij geldhof roeselare

Bakkerij Geldhof uit Roeselare beste bakker van Vlaanderen

ROESELARE - Twee weken lang konden de lezers van Het Nieuwsblad stemmen op hun favoriete bakker. Want: bakkers zijn ook ondernemers die naast kwalitatieve producten en klantvriendelijkheid ook moeten kunnen rekenen en tellen. Twee weken lang voerden heel wat bakkers gepassioneerd actie om hun stem binnen te halen. De strijd is gestreden en de stemmen zijn geteld. Brood En Banket Geldhof mag zichzelf een jaar lang de Beste Bakker van het Vlaamse land noemen.

De Beste Bakker van Vlaanderen is verkozen. De jury van Het Nieuwsblad trok twee dagen lang door Vlaanderen om croissants, boterkoeken, rijsttaarten, eclairs, suikerbroden, sandwichen, stokbroden, pistolets, zuurdesembroden, koekjes en allerhande fijne patisserie te proeven. Nadat al dat lekkers gezakt was, haalden ze de puntenlijst boven en wezen ze Brood en Banket Geldhof uit Roeselare aan als dé winnaar. Een plek waar jong én oud én taarten én wijn hand in hand gaan.

Meer dan 40.000 Vlamingen stemden de voorbije twee weken op hun favoriete bakker. Dat leverde een winnaar op in iedere gemeente en provincie. Brood En Banket Geldhof werd verkozen tot de Beste Bakker van Roeselare én van de provincie West-Vlaanderen én van Vlaanderen tout court.

Drie generaties

De winnende bakkerij wordt gerund door Kurt Geldhof (58) en zijn vrouw Ann Bril (53) die er nog lang niet aan denken om zich terug te trekken in een pensioenstatuut. In Het Nieuwsblad getuigen ze zelfs over hun grote passie en hun zin om te blijven innoveren. De Roeselaarse middenstandszaak heeft een traditie die teruggaat tot in 1955 en destijds onder impuls van de vader van Kurt Geldhof werd opgestart. Louise, de 23-jarige en nu al meewerkende dochter van het winnende echtpaar, zou de continuïteit moeten helpen verzekeren.