3 Jens en zijn vader Mohammed.

Starter van de week: Bouf’s

TERVUREN - Aan de Brusselsesteenweg in Tervuren is restaurant Bouf's van start gegaan. De horecazaak van zoon Jens (24) en vader Mohammed (58) Boufessile is onze starter van de week. 

Jens Boufessile, zoon van een Belgische mama en een Marokkaanse papa, volgde een opleiding aan de sportschool maar koos na een koksopleiding voor een uitdaging in de horeca. Samen met zijn vader Mohammed richtte hij restaurant Bouf’s aan de Brusselsesteenweg in Tervuren op.

Bouf’s 

“Bouf’s is een verwijzing naar eten en anderzijds verwijst het naar mijn Marokkaanse achternaam Boufessile”, vertelt Jens uit Bertem. “In juli vorig jaar hebben we de zaak geopend. Mijn vader en ik.” Jens staat met een collega-kok achter het fornuis van Bouf’s. “We serveren een verfijnde, Mediterraanse keuken. Het zijn eerder klassieke gerechten maar met een moderne touch”, luidt het. Bouf’s richt zich op een breed publiek, van 7 tot 87 jaar. De zaak biedt lunch en diner aan.

Vader

Voor de omkadering kan Jens een beroep doen op zijn vader Mohammed. “Ik heb een lange staat van diensten in de bouwsector”, zegt Mohammed. “Jarenlang heb ik me gefocust op allerhande bouwprojecten. Gaande van ontwerp over bouw tot afwerking. Nu ik wat meer tijd heb kan ik me meer dan nuttig maken in de zaak van mijn zoon. Ik help hem onder andere met de uitbouw en de financiën/administratie. Het is wel de bedoeling dat Jens Bouf’s zal trekken eens het restaurant goed op de sporen staat. Ondanks dat de zaken goed gaan, is ondernemen toch een marathon lopen”, zegt Mohammed.

Zaaltje 

Binnenin de zaak is op het gelijkvloers plaats voor 30 personen, op het terras kunnen 16 gasten terecht. “In de kelderverdieping hebben we nog een ruimte waar plaats is voor 22 mensen. Dit zaaltje, in combinatie met het horecaluik, kan ook gereserveerd worden door groepen”, zegt de papa. Er is voldoende parking in de buurt.

Openingsuren 

Bouf’s is geopend van woensdag tot en met zondag. Openingsuren van 11.30 tot 16 uur en van 18 tot 23 uur. Reserveren kan via de Facebookpagina van Bouf’s.