Hans Versmissen toont de nieuwe producten van Entusia.

Entusia biedt oplossingen voor urineverlies

VOSSELAAR - Entusia, dat uitwasbaar ondergoed en onderleggers ontwikkelt voor mensen die last hebben van urineverlies, brengt enkele nieuwe producten op de markt. Die worden verkocht bij apotheken, zorgwinkels, orthopediezaken en via ziekenfondsen.

De Vosselaarse onderneming kreeg voor haar innovatieve producten al diverse onderscheidingen. Zaakvoerder Hans Versmissen brengt nu enkele nieuwe producten op de markt.

“Het gaat om herbruikbare bed- en zetelonderleggers en om slabben. Deze zijn een goed alternatief voor wegwerpproducten, legt Hans Versmissen uit. Eerder ontwikkelde Entusia al ondergoed dat met een nieuw soort vezel urine snel opneemt en geuren neutraliseert. De producten zijn een duurzaam alternatief voor wegwerpproducten zoals inleg- of maandverbanden en wegwerponderleggers.

Beter voor het milieu

Hans Versmissen is de oprichter van Entusia. Hij verdiepte zich in de problematiek van urineverlies nadat hij in een Canadese apotheek soortgelijk ondergoed had ontdekt. Na veelvuldige contacten met urologen, vroedvrouwen en andere medische specialisten ontwikkelde Hans Versmissen zelf producten die tot zestig keer wasbaar en herbruikbaar zijn. De nieuwe zetel- en bedonderleggers zijn zelfs minstens 150 keer uitwasbaar.