kmo zone

Uitbreiding kmo-zone Stenehei in de steigers

DESSEL- De Desselse kmo-zone Stenehei zal wellicht over enkele jaren uitbreiden en daarom roept het lokaal bestuur Desselse bedrijven op om zich nu alvast kandidaat te stellen voor een herlokalisatie.

In de loop van de jaren ’90 ontwikkelde lokaal bestuur Dessel gronden langs de Kastelsedijk als kmo-zone. Een tiental jaren later werd een eerste uitbreiding gerealiseerd, maar de zone was snel volledig ingevuld. Daarom ondernam het gemeentebestuur stappen om nog een bijkomende uitbreiding te bekomen, maar omwille van bovenlokale mobiliteitsproblemen, namelijk de moeilijke ontsluiting naar de snelwegen E34 en E313, konden nog geen concrete stappen gezet worden.

Na gesprekken met intercommunale IOK is beslist om verder in te zetten op de specifieke mogelijkheden voor bestaande Desselse bedrijven om zich te herlokaliseren in kmo-zone Stenehei. Aangezien er bij de Desselse bedrijven opnieuw een toegenomen interesse hiervoor bestaat, start IOK met de opmaak van het technische ontwerp voor de uitbreiding van de bestaande KMO-zone. Op basis van dit ontwerp kan vervolgens een aanvraag ingediend worden voor het bekomen van een omgevingsvergunning.

Dit betekent niet, dat percelen al onmiddellijk beschikbaar gesteld kunnen worden. De gronden kunnen wel binnen twee of drie jaar bouwrijp zijn, waarbij het toewijzingsbeleid van deze gronden parallel kan lopen. Onmiddellijk volgend op die termijn van twee of drie jaar zouden bedrijven dus kunnen starten met het oprichten van gebouwen op hun aangekocht perceel.