TheVandal

The Vandal verkoopt sokken voor beter onderwijs in Afrika

De Antwerpse fietskledingproducent The Vandal start samen met vrijwilligersorganisatie Vélo Afrique en Belgische een unieke sokkenverkoop. De opbrengst zal gaan naar projecten die het onderwijs in Afrika ondersteunen. Wie sokken koopt, maakt bovendien kans op een speciale prijs.

Al meer dan tien jaar organiseert Vélo Afrique, een project van de vzw Bonjour Afrique, mountainbike-tochten in Afrika. Hiermee ondersteunt de organisatie het onderwijs in Afrika. Dit jaar hopen ze nog meer fondsen te werven in samenwerking met The Vandal. De fabrikant van wielerkledij ontwierp de sokken die nu voor het goede doel verkocht zullen worden.

“Aangezien we regelmatig goede doelen steunen en Vélo Afrique ook onze passie voor het fietsen deelt, is dit een perfecte match. We kijken dan ook erg uit naar de samenwerking”, zegt Toon Claessen, oprichter van The Vandal.

Medeoprichter van Vélo Afrique Jeroen Leen hoopt via deze actie de Afrikaanse scholen een duwtje in de rug te kunnen geven: “De afgelopen 10 jaar bouwden we samen met de lokale bevolking verschillende scholen in Senegal, Kameroen, Oeganda en binnenkort ook in Rwanda. Al 2.000 kinderen krijgen dankzij de steun van de Vélo Afrique-deelnemers degelijk onderwijs. COVID-19 heeft wel zijn impact gehad op onze scholen, sommige scholen zijn twee jaar lang gesloten geweest. De heropstart zal van ons een duwtje in de rug moeten krijgen.”

Wie het goede doel steunt door zelf sokken te kopen, kan bovendien een mountainbikereis winnen ter waarde van 4.250 euro naar Senegal, Kameroen, Oeganda of Rwanda. Ieder paar sokken bevat een unieke wedstrijdcode waarmee je mogelijk als winnaar over de streep komt.