Jan Van Esbroeck KdG

KdG-studenten leren ondernemen van Sportpaleis CEO Jan Van Esbroeck

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, heeft de aftrap van de 12de editie van ‘Ondernemers voor de Klas’ gegeven. Het Initiatief van de vzw Vlaamse Jonge Ondernemingen (VLAJO) werd ingezet in de aula van campus Groenplaats bij Karel de Grote hogeschool (KdG). Van Esbroeck en nog zo’n 600 andere ondernemers over heel Vlaanderen leren jongeren wat ondernemen en werken in het bedrijfsleven nu écht inhoudt.

Zo’n 150 studenten van de opleiding Internationaal Ondernemen konden dinsdag terecht bij KdG met al hun vragen over het bedrijfsleven. In de gastles vertelde Jan Van Esbroeck wat er van de studenten verwacht wordt als ondernemers én deelde hij enkele tips uit waarvan hij wou dat hij ze had gekregen in het begin.

De studenten brachten er ook hun eigen product, een mini-onderneming die ze oprichtten in de lessen ‘Small Business Project’. De studenten vernamen van een echte ondernemer hoe een hedendaags bedrijf werkt, wat de verwachtingen zijn van bedrijfsleiders en wat ze best wel en niet kunnen doen in het werkveld. Het was voor hen de uitgelezen kans om kennis op te doen en al hun vragen te stellen.