Vorselazarus De vrienden van de Piejer zijn hem niet vergeten — © Marc Peeters

Hobbybrouwers brengen met nieuw bier hulde aan overleden vriend

VORSELAAR - De hobbybrouwers van Vorselazarus willen in maart een nieuwe limited edition op de markt brengen. “Met de Piejer Chocolate Stout willen we hulde brengen aan Tim Peeters, een overleden vriend. In dezelfde adem willen we ook het kankeronderzoek steunen”, zegt Kobe Vercauteren van Vorselazarus. “Houd volgende maand onze website in de gaten.”

Tim ‘Piejer’ Peeters was een graag geziene gast in Vorselaar. “Hij was actief bij OG Vorselaar en FC Hermans Celis en draaide lang mee in jeugdhuis ‘t Staminee”, weet Kobe “Na 2 jaar vechten tegen kanker overleed hij op 7 februari 2012.” Tim werd amper 28. Exact tien jaar later willen de vrienden van Tim laten voelen dat ze hem nog niet vergeten zijn.

“Tim was een levensgenieter die zelf een biertje lustte. Hij zou het fantastisch gevonden hebben dat er een bier naar hem vernoemd zou worden. Vorselazarus telt heel wat leden die Tim van dichtbij gekend hebben. Daarom leek het ons zeer passend om hem met een bier te eren.”

Zoethout en steranijs

Het bier is een stout geworden met een alcoholpercentage van 7,5 % naar een recept van Peter, één van de hobbybrouwers van Vorselazarus. Zoals in de meeste stouten zullen er koffie- en chocoladetoetsen in zitten, vandaar de naam Chocolate Stout. “Er werd ook zoethout en steranijs toegevoegd. Samen met de specifieke hopsoorten en gist vormt dat het unieke karakter van deze limited edition”, leggen de makers uit.

Een afgewerkt product is er nog niet. Het etiket is er al wel. Dat werd gemaakt door Tess Claes van Da’s Graaf. “Ze baseert zich op haar origineel ontwerp voor de 2290 en tovert voor onze limited editions steeds weer juweeltjes te voorschijn.”

Opbrengst gaat naar kankeronderzoek

Voor de biervereniging mag de Piejer Chocolate Stout geen bron van inkomsten zijn. “Dit voorjaar gaat de activiteit Levensloop door in Vorselaar. De opbrengst van het bier geven we daarom graag aan deze actie. Daarmee ondersteunen we kankeronderzoek en dragen we ons steentje bij om mensen die de ziekte nu nog krijgen een betere kans te geven dan Tim”, klinkt het.

Het bier zal in maart klaar zijn en is binnenkort verkrijgbaar op bestelling via de website van Vorselazarus. Ook bij de lokale drankenhandels en supermarkt kan het dan normaal gezien aangekocht worden. De afspraken hierover worden momenteel gemaakt.

Het is meteen ook de vierde limited edition die door Vorselazarus op de markt wordt gebracht. De originele 2290, genoemd naar de postcode van Vorselaar, is ondertussen vervangen door een 2290², een kruidige bitterblonde van 8,5 procent.

www.vorselazarus.be