2 Ilse Geukens.

Geukens nieuwe CFO Siemens België

HUIZINGEN - Siemens België heeft Ilse Geukens aangesteld als nieuwe CFO. Ze nam de functie begin dit jaar over van Joerg Flath. In haar beleid zal Geukens vooral focussen op de verdere digitalisering en automatisering van de financiële processen en waken over de aandacht voor duurzaamheid in de investeringskeuzes van Siemens. Geukens neemt ook een plek op in de raad van bestuur van Siemens België, die hierdoor voornamelijk vrouwelijk wordt.

Ilse Geukens startte haar carrière bij Siemens Atea in 1992 en nam in de jaren nadien verschillende financiële verantwoordelijkheden op, onder meer in de telecom- en industriesector, en bij Siemens IT Solutions & Services.  Sinds 2013 leidt Ilse eveneens het financieel luik van de industriële activiteiten in Franstalig Afrika.

Focus

Op 1 januari jongstleden nam ze de rol van CFO voor Siemens België over van Joerg Flath.  Geukens zal haar nieuwe functie combineren met haar huidige rol als financieel verantwoordelijke van Digital Industries voor België-Luxemburg en acting CFO van Siemens Marokko. De nieuwe CFO zal in haar beleid enerzijds de aandacht vestigen op de verdere digitalisering en automatisering van de financiële processen binnen Siemens. Anderzijds blijft duurzaamheid een belangrijke focus.

Raad van bestuur

“Duurzaamheid zal steeds een bepalende factor zijn in onze investeringen, bijvoorbeeld op vlak van ons wagenpark of hernieuwbare energie, maar ook in de overweging met welke leveranciers en voor welke bedrijven we werken”, zegt Ilse Geukens. Voortaan zetelt Geukens ook in de raad van bestuur van Siemens België, naast Sergio Molinari, CEO Siemens België-Luxemburg en Doris Birkhofer, CEO Siemens Frankrijk. De raad wordt op die manier voornamelijk vrouwelijk.