limelight foto

Productiehuis vist collega op in Stevoort

Flashbackx, het audiovisuele productiehuis uit Stevoort van zaakvoerder Erik Backx, komt onder de koepel van Limelight, een ander productiehuis uit Hasselt. "Daarmee hebben zowel de kmo's als de grotere internationale bedrijven nu één aanspreekpunt", aldus beide partijen.

Flashbackx heeft doorheen de jaren een netwerk opgebouwd met zowel lokale als grote internationale klanten. Ze bestellen bij Erik Backx videoproducties en fotografie. De zaakvoerder gaat echter met pensioen, waardoor hij op zoek moest naar een overnemer. “Mijn klanten zijn als mijn eigen kinderen, ik wil dat ze een goede thuis krijgen”, zegt Backx.

En die heeft hij nu gevonden bij Limelight, ook een productiehuis uit Hasselt, met specialisatie in bedrijfsfilms, video-animatie, eventreportages en fotografie. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze klanten zich thuis zullen voelen bij Limelight”, aldus nog Erik Backx.

Voor Limelight betekent de overname een verbreding van de klantenportefeuille. “We willen een goede balans vinden tussen de kmo’s waar we al voor werken, en de grotere internationale bedrijven die Flashbackx meebrengt”, zegt zaakvoerder Gerrit Creemers. “De onderhandelingen en de overname verliepen heel vlot. Ondertussen zijn de eerste projecten in volle ontwikkeling, en kunnen we niet wachten om onze groeicurve verder te zetten.”

En groeien, dat doet Limelight. “We maakten de afgelopen twee jaar al een forse groeispurt door”, bevestigt Creemers. “We verbreden dan ook telkens ons aanbod. Zo zijn we recent gestart met de eerste projecten in virtual reality. De technologie wordt steeds toegankelijker voor kmo’s en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo bezoek je de toonzaal van een bedrijf of loop je rond in een nieuwbouwproject door alleen maar een bril op te zetten. Zeker in tijden van corona is dat een ideale manier om klanten een ‘full experience’ te bezorgen. We hebben enkele mooie projecten opgeleverd en het staat buiten kijf dat dit de toekomst wordt. Wij zijn er alvast klaar voor!”