3 Cools komt in handen van Infrajoint maar zal autonoom blijven werken.

Infrajoint haalt wegenbouwer

AARSCHOT/BUGGENHOUT/LOMMEL - Het Aarschotse Infrajoint, een samenwerking van het Aarschotse bouwbedrijf Superbeton en de Buggenhoutse collega's van Robuco, heeft de Limburgse bouwonderneming Cools overgenomen. Na de overname blijven Superbeton, Robuco en Cools autonoom werken. 

Cools NV uit Lommel, specialist in betonboringen, voegband, wegenwerken en voegvullingswerken, komt  mee onder de koepel van Infrajoint. “Zoals al aangestipt bij de oprichting van Infrajoint vorig jaar, botste ook Cools tegen de lat van de administratie”, zegt Frederik Laeremans van Superbeton. ‘In de markt klagen middelgrote bedrijven dat ze geen tijd meer hebben voor hun kernactiviteiten en dat hun structuur onder druk komt te staan, net door de administratieve rompslomp. Infrajoint wil hier een antwoord op bieden.” Voorts was er bij Cools NV geen opvolging.

Over bedrijven 

Na de overname blijven Superbeton, Robuco en Cools autonoom werken. Cools werd opgericht in 1986. Het bedrijf is actief in heel het land en stelt 20 mensen tewerk. Robuco is dé specialist in het afwerken, onderhouden en remediëren van betonverhardingen. Het bedrijf werd opgericht in 1972. In 1979 verhuisde de onderneming van Aalst naar Buggenhout. Robuco is werkzaam in binnen- en buitenland. Er werken 45 mensen. Superbeton, ten slotte, werd opgericht door Florent Laeremans, in 1954. Het bedrijf verhuisde anderhalf jaar geleden van Herselt naar Aarschot, waar het binnen een tweetal jaar een nieuwe site in gebruik zal nemen. Het bedrijf telt 30 personeelsleden.

Geen financiële details 

Over het financiële luik van de overname is niet gecommuniceerd.